De ce nu trebuie să goneşti niciodată o pisică de la picioarele tale

De ce nu trebuie să goneşti niciodată o pisică de la picioarele tale jpeg

Pisicile sunt simpatice, prietenoase şi foarte jucăuşe, însă asta nu este tot. Pe lângă faptul că acestea ne pot deveni adevărate prietene, ne aduc şi noroc şi alungă energiile negative din casă. Iată de ce nu ar trebui să alungi niciodată o pisică de la picioarele tale.

Poate ai văzut prin buticurile cu obiecte asiatice pisica simpatică,ce salută cu lăbuţa ridicată. Este „maneki-neko“ sau Pisica Norocoasă-un talisman foarte răspândit în ţările asiatice. Aduce fericirea şi armonia, inclusiv bunăstarea materială. Japonezii i-au dedicat templul Gotokuji – acolo vin fanii pisicilor din întreaga lume!

Se spune că persoana care goneşte pisica în momentul în care se plimbă printre picioarele sale, îşi goneşte şi norocul. Iar atunci când toarce, aceasta ar fi depistat că suferi de o afecţiune şi încearcă să te vindece de ea, de aceea nu e bine să o alungi. 

Citeşte şi: Iată de ce să-ţi cumperi o pisică şi nu un câine

De asemenea, dacă pisica simte că într-un anumit spaţiu există un spirit negativ, va face tot posibilul să îl gonească.

Tot legat de supertiţii, se pare că şi culoarea blăniţei sale îţi poate spune câte ceva despre norocul pe care îl ai. Poate sună ciudat, însă vei vedea că, dincolo de aspectul făpturii drăgălaşe, se ascund o mulţime de semnificaţii. Citeşte aici ce înseamnă dacă are blana portocalie, maro sau neagră. 

Pisicile ne îmbunătăţesc sănătatea

Cercetătorii au studiat legătura dintre oameni şi animalele de companie, şi au ajuns la concluzia că cele mai benefice pentru sănătatea noastră sunt pisicile. Da, pisicile chiar sunt un ajutor în menţinerea sănătăţii.

Ritmul rapid al stilului de viaţă de astăzi, cu multă muncă şi mai puţină socializare,poate duce la apariţia anxietăţii. Interacţionarea cu un animal aduce plăcerea şi creativitatea înapoi în viaţa noastră. Grija pentru pisică te face să iei aminte la propriile griji şi astfel se reduce nivelul de anxietate şi de stres.

Copiii crescuţi în jurul unei pisici sau a unui câine dezvoltă imunitate la alergeni,de la o vârstă fragedă. Incidenţa problemelor respiratorii,incluzând astmul,este redus la copii dacă ai ca animal de companie pisică. În plus,copiii crescuţi în prezenţa unei pisici par să dezvolte o mai mare empatie pentru cei din jur şi comunică mai uşor. Citeşte mai mult AICI. 

Sursă: realitatea.net / Foto: pixabay.com