De ce să nu măsori cafeaua pe care urmează să o pregătești cu lingurița

Dacă obișnuiești să măsori cantitatea de cafea pe care urmează să o pregătești cu lingurița, a sosit momentul să îți schimbi acest obicei. Iată care este explicația și află care este cea mai bună modalitate pentru a-ți prepara cea mai bună cafea, chiar la tine acasă!

image

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din lume, iar acest lucru se explică prin calitățile sale. Mirosul său îmbietor este suficient pentru a te face să zâmbești, iar o simplă ceașcă cu cafea îți poate da energie pentru întreaga zi. În plus, această băutură este și sănătoasă, fiind o sursă bună de antioxidanți, vitamine și minerale, precum: vitaminele B2,B3, B5, mangan, potasiu sau magneziu. Consumată cu măsură, cafeaua reduce riscul de boli neurologice, înlătură depresia și îmbunătățește performanța fizică. 

Citește și: Întrebuințările cafelei. Se folosește și la prepararea fripturii de mie

Cum pregătești cafeaua corect 

Când vine vorba de pregătirea cafelei acasă, măsurarea raportului corect de zaț de cafea și apă este importantă pentru obținerea aromei perfecte. De cele mai multe ori, lingurița este unitatea de măsură care ne ajută să ne dăm seama care este cantitatea de cafea de care avem nevoie, însă „Serious Eats” informează că „măsurarea boabelor de cafea cu lingurița sau cu lingura este o acțiune greșită”. Iată de ce! 

Cum este bine să măsori cantitatea de cafea 

Dacă îți dorești să obții băutura perfectă, cel mai bine este să folosești boabe de cafea, pe care să le măsori înainte de a le măcina, cu un cântar de bucătărie. Cântărirea boabelor îți va oferi măsura perfectă, astfel încât cafeaua nu se va irosi, iar tu vei știi care este raportul perfect pentru cafetiera ta.

Vezi și: Cafeaua se bea înainte sau după micul dejun? Regula de care trebuie să ții cont

Potrivit, „Home Grounds” majoritatea oamenilor își pregătesc cafeaua în proporție de 1:15, adică o parte de zaț de cafea, la 15 părți de apă. Adică, dacă vei face o ceașcă de cafea de 300 g (sau aproximativ 300 ml) vei dori să folosești 20 g de cafea. Poți apoi să înmulțești aceste cantități cu câte cești de cafea dorești să faci. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg