De ce să nu măsori cafeaua pe care urmează să o pregătești cu lingurița

Dacă obișnuiești să măsori cantitatea de cafea pe care urmează să o pregătești cu lingurița, a sosit momentul să îți schimbi acest obicei. Iată care este explicația și află care este cea mai bună modalitate pentru a-ți prepara cea mai bună cafea, chiar la tine acasă!

image

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din lume, iar acest lucru se explică prin calitățile sale. Mirosul său îmbietor este suficient pentru a te face să zâmbești, iar o simplă ceașcă cu cafea îți poate da energie pentru întreaga zi. În plus, această băutură este și sănătoasă, fiind o sursă bună de antioxidanți, vitamine și minerale, precum: vitaminele B2,B3, B5, mangan, potasiu sau magneziu. Consumată cu măsură, cafeaua reduce riscul de boli neurologice, înlătură depresia și îmbunătățește performanța fizică. 

Citește și: Întrebuințările cafelei. Se folosește și la prepararea fripturii de mie

Cum pregătești cafeaua corect 

Când vine vorba de pregătirea cafelei acasă, măsurarea raportului corect de zaț de cafea și apă este importantă pentru obținerea aromei perfecte. De cele mai multe ori, lingurița este unitatea de măsură care ne ajută să ne dăm seama care este cantitatea de cafea de care avem nevoie, însă „Serious Eats” informează că „măsurarea boabelor de cafea cu lingurița sau cu lingura este o acțiune greșită”. Iată de ce! 

Cum este bine să măsori cantitatea de cafea 

Dacă îți dorești să obții băutura perfectă, cel mai bine este să folosești boabe de cafea, pe care să le măsori înainte de a le măcina, cu un cântar de bucătărie. Cântărirea boabelor îți va oferi măsura perfectă, astfel încât cafeaua nu se va irosi, iar tu vei știi care este raportul perfect pentru cafetiera ta.

Vezi și: Cafeaua se bea înainte sau după micul dejun? Regula de care trebuie să ții cont

Potrivit, „Home Grounds” majoritatea oamenilor își pregătesc cafeaua în proporție de 1:15, adică o parte de zaț de cafea, la 15 părți de apă. Adică, dacă vei face o ceașcă de cafea de 300 g (sau aproximativ 300 ml) vei dori să folosești 20 g de cafea. Poți apoi să înmulțești aceste cantități cu câte cești de cafea dorești să faci. 

Sursă foto: Shutterstock