Iaurtul preparat în casă, cel mai sănătos
Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chiş, expert în medicina tradiţională indiană, vorbeşte despre beneficiile iaurtului preparat în casă şi recomandă câteva reţete pentru vară.
Acru şi răcoritor,iaurtul este ideal pentru zilele caniculare de vară. În special iaurtul preparat din lapte integral are o valoare nutritivă ridicată şi ne furnizează cea mai pură energie. Poate fi consumat ca atare sau poate fi folosit ca bază pentru salate de fructe sau legume.
Este important să citiţi bine eticheta iaurturilor din magazin şi să nu vă lăsaţi păcălit de reclama „produs natural".
Nu prezintă nici un interes din punct de vedere terapeutic iaurtul care conţine aditivi chimici (enzime sintetice, conservanţi, emulgatori sau arome şi coloranţi sintetici, ca în cazul iaurturilor cu fructe sau a celor cu termen mare de garanţie).
Dacă vreţi să beneficiaţi de toate calităţile iaurtului, este de preferat să-l preparaţi în casă. Este uşor asimilabil şi mai uşor digerabil decât laptele integral proaspăt.
Citeşte mai departe pe click.ro