Slăbeşte cu iaurt grecesc!
Iaurtul grecesc a făcut înconjurul lumii în ultima vreme şi pe bună dreptate! E plin de proteine, promovează digestia sănătoasă şi ţine senzaţia de foame sub control. E folosit în multe combinaţii alimentare. Multe dintre noi îl folosesc drept substitut pentru alte componente ale reţetelor, care sunt gustoase, dar nu sunt atât de bune pentru sănătate.
Densitatea şi cremozitatea iaurtului îl face un excelent substitut al smântânei, uleiului sau maionezei. Nutriţioniştii te roagă să mizezi pe iaurt data viitoare când ai chef de o salată boeuf. Adevăratul iaurt grecesc nu trebuie să aibă pe etichetă altceva în afară de bacterii lactice. Orice aditivi nu-l mai recomandă drept un ingredient sănătos pentru tine.
Salate pe bază de maioneză
Salata de pui, Waldorf, ton – sună excelent, dar fără maioneză! Înlocuieşte maioneza, extrem de grea şi de plină de colesterol, cu iaurtul grecesc. Diferenţa n-o simţi. Garantat!
Brioşele
În general, dulciurile presupun ulei şi unt, care pot fi înlocuite cu iaurt grecesc. În loc de ulei, pune iaurt, iar untul înlocuieşte-l treptat cu iaurt, până ce ajungi să-l înlocuieşti de tot.
Negresele
Dacă negresele sunt desertul tău preferat, plăcerea ta vinovată, fă-ţi un pustiu de bine şi înlocuieşte uleiul din reţetă cu iaurt.
Clătitele
Cele făcute acasă sunt pline de calorii, deşi sunt extrem de aromate şi de gustoase. Data viitoare când ai de gând să faci clătite, înlocuieşte laptele cu iaurtul. Îţi ies mai pufoase şi cu mai puţine calorii.
Sosurile
Ştii sosurile alea din magazin? Da, exact! Ia-ţi iaurturi greceşti, în loc să-ţi mai lingi degetele cu chestiile alea pline de mizerii gustoase în ele.
Supe
Supele-cremă pot să-ţi iasă cu mai puţine calorii dacă înlocuieşti smântâna cu iaurtul grecesc. Asta le va da un plus de cremozitate, ceea ce, nu-i aşa... e bestial!
Piureul de cartofi
Cei mai mulţi gătesc piureul cu smântână şi unt. Înlocuieşte-le pe amândouă cu iaurt. Vei obţine aceeaşi cremozitate, acelaşi gust dar mai puţine calorii!