Slăbeşte sănătos cu dieta asiatică

1 68202 original jpg jpeg

Eşti confuză cu privire la ce dietă să urmezi pentru a arăta mai tânără şi mai frumoasă? Dieta din Asia, sau mai corect dieta chinezească, este perfectă dacă vrei să ai o nutriţie mai bună şi sistemul imunitar să funcţioneze corect, fără a urma o dietă costisitoare.

De ce este mai sănătoasă această dietă:

Potrivit lui Sun Simiao,medic chinez al secolului al VI-lea,abilitatea unui medic este risipită dacă nu ia în primul rând în considerare ceea ce mănâncă ea sau el. „Ceea ce mănânci este important. Este cea care determină modul de funcţionare a corpului”,a spus medicul.  

Planul dietei asiatice

Consumul de supe

Supa este hrănitoare şi săţioasă. Nu este de mirare că dieta asiatică,la fel ca şi bucătăria lor,constă dintr-o serie numeroasă de supe delicioase şi sănătoase,fiind bogate în vitamine şi minerale,iar dacă sunt consumate calde,ajută la îmbunătăţirea procesului de digestie.

Aportul de legume şi carne

Ce este foarte greşit în dietă oricărui om este că mănâncă prea multă carne şi mai puţine legume. Atunci când consumi o porţie de cartofi nu umpli cota de legume a planului de dietă chinezească. Înlocuieşte cartofii prăjiţi cu piure de cartofi sau cu cei copţi. Morcovul,fasolea şi sfecla sunt la fel de nutritive. La acestea poţi adăuga şi consumul de legume amare,pentru a înlocui carnea.

Combină orezul

Orezul nu este mâncat ca fel principal,ci ca un supliment la o masă asiatică. Combină orezul brun cu cel negru sau roşu,care sunt mai hrănitoare decât cel alb. Orezul alb are mai multă vitamina B,care este transformat în zahăr în timpul digestiei,ceea ce nu este benefic pentru organism. A-l mânca în combinaţie va atenua acest efect. Cei care suferă de diabet ar trebui să-l evite.

Înlocuieşte carnea cu fructe de mare şi peşte

Fructele de mare sunt mult mai sănătose şi bogate în proteine decât carnea roşie. Dieta asiatică implică un consum zilnic de peşte. Aceştia au uleiuri sănătoase care ajută la combaterea colesterolului. De-a lungul istoriei,peştele a fost consumat în fiecare parte a lumii. În prezent,doar dieta asiatică are loc pentru ei,în timp ce restul lumii a trecut la preferinţele de proteine nesănătoase.

 Optimizează alimentele cu schimbarea anotimpurilor  

Fructele de sezon,cum sunt merele,strugurii şi legumele sunt cele mai bune,deoarece sunt bogate în vitamine şi minerale,dar sunt savuroase şi moderate la temperatura sistemului digestiv. Alimentele şi băuturile reci ar trebui să fie consumate în timpul verii. Ţelina,pepenele şi salatele reci ar trebui să facă parte din dieta de vară. O băutură pe bază de castravete şi aloe vera este revigorantă într-o zi fierbinte de vară. În sezoanele mai reci trebuie să consumăm supe şi mâncăruri,care eliberează căldura încet şi pe o durată mai lungă de timp.

Limitează-te la desert

Cultura occidentală este cea care după cină trebuie să mănânce un desert. În planul dietei asiatice,nu se regăsesc prăjiturile,orice care conţine zahăr. Se încearcă să se reducă consumul de desert,de la 4 ori pe săptămână la 3. În schimb,poţi alege consumul de fructe care nu au mult zahăr. Salata de fructe este un desert acceptat.

Nu aduna caloriile

Adunarea numărului de calorii este un hobby pentru cei mai mulţi dintre occidentali. Este adevărat că acest lucru ajută la menţinerea unei diete zilnice echilibrate. Concentrează-te mai puţin pe mâncarea grasă,ci consumă alimente sănătoase.

Dieta asiatică este una care se bazează mai mult pe consumul de legume,fructe,pe alimente sănătoase,şi mai puţin pe deserturi. În plus,este dieta care încurajează consumul de supe din legume,care de multe ori este evitată într-o dietă.



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg