Flori și plante care te ajută să te odihnești. În plus, înfrumusețează casa și purifică aerul

Există anumite flori și plante cu proprietăți calmante și care te pot ajuta să adormi mai repede. Află care sunt și pune-le în spațiul în care dormi pentru a te odihni corespunzător! 

image

În cadrul studiului „NASA Clean Air‟, condus de National Aeronautics and Space Administration (NASA), s-a descoperit că anumite plante pot să elimine în mod natural poluanții, ne ajută să respirăm mai bine în timpul nopții, ne relaxează și totodată ne ajută să ne odihnim. Iată o mică parte dintre ele! 

Potos auriu

Pe lista specialiștilor, citată de „Science Direct‟, s-au aflat numeroase flori și plante. Una dintre ele este Potos auriu, o plantă cu frunze în formă de inimă, care, conform NASA, ajută la purificarea aerului. Persoanele cu un stil de viață agitat vor aprecia această floare, deoarece promovează un somn mai bun, în timp ce nu necesită multă întreținere. 

Citește și: Semnificația trandafirilor în funcție de culoare. Când se oferă trandafiri roșii, albi, galbeni sau roz 

Iasomie

Și iasomia a fost inclusă pe lista plantelor cu beneficii asupra organismului. De fapt, un studiu din anul 2010 al „Science Daily‟ a arătat că iasomia poate să reducă nivelul de anxietate, promovând o calitate mai bună a somnului. Și publicația „WebMD‟ menționează că infuzia de iasomia te ajută să adormi mai repede și te ajută să fii productiv pe parcursul zilei. 

Valeriana 

În caz de insomnie te poate ajuta și valeriana, o plantă perenă cu flori parfumate albe sau roz, care înfloresc toată vara. Rădăcinile plantei pot fi consumate sub formă de ceai, preparat care te poate ajuta să adormi mai repede și să te odihnești corespunzător. 

Crinul păcii 

Potrivit studiului menționat, crinul păcii poate filtra componentele dăunătoare din aer, precum tricloretilena și benzenul, crește nivelul de umiditate în încăperea în care este poziționată planta. În plus, suprimă microbii din aer care duc la alergii, ameliorând în același timp simptome care ne pot afecta somnul, precum nasul uscat. 

Citește și: FOTO Flori de interior care atrag prosperitatea. Acționează ca talismane norocoase și sunt ușor de îngrijit 

Aloe vera 

Precum crinul păcii, aloe vera este una dintre cele mai importante plante care poate să filtreze aerul. Emite oxigen pe timpul nopții, ceea ce promovează un somn mai odihnitor. Mai mult decât atât, este ușor de îngrijit, deoarece necesită udare minimă. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg
pesticide jpg
Piept de pui cu spanac  Sursa foto shutterstock 1880367337 jpg
Dexcom ONE Romania jpg
clickpentgrufemei ro jpg
Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg