De ce te prind serialele așa de tare ? Află care sunt tehnicile de marketing care te fac să-ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate!

De câțiva ani încoace, de când Netflixul a luat din ce în ce mai multă amploare, serialele și filmele au devenit un must have pentru fiecare seară în care ne întoarcem obosiți de la birou.

image

De cele mai multe ori, se întâmplă să uităm de nevoia noastră de a dormi, tocmai pentru a termina de vizionat un sezon ce ne-a ținut atât de mult în suspans. De la personajele atractive, și până la intriga ce ne dă peste cap toate percepțiile ce le avem despre lume, și despre cei dragi, în special serialele, devin o adicție pentru timpurile în care trăim.

Te-ai întrebat vreodată de ce apare acest obicei ce ne acaparează din ce în ce mai mult timpul liber ? Iată 3 strategii de marketing ce sunt existente în serialele tale preferate

Actorii atractivi

Trăim vremuri în care imaginea este totul, tocmai de aceea, un aspect fizic impecabil, ce vine la pachet atât cu trăsături faciale deosebite, cât și cu un corp lucrat din greu la sală, reprezintă un motiv covârșitor pentru care oamenii se angrenează să vizioneze seriale de lungă durată.

De la o simpla simpatie resimțită la nivel fizic față de un anumit actor, ori o anumită actrița, și până la adorația resimțită față de întregul personaj întruchipat de acesta, nu mai este decât un singur pas !

Data viitoare când vei începe un nou serial, acordă atenție conștientă la felul în care arată actorii. Te vei convinge singur că această strategie de marketing este aplicată în orice producție de succes.

Estetica imaginii

Pe lângă felul în care arată actorii, un alt aspect estetic extrem de relevant în orice proiect cinematografic important, este acela al peisajelor acaparante care sunt arătate pe ecrane. Dacă alegi să optezi pentru un televizor de pe site-ul celor de la altex.ro, calitatea imaginii, pe lângă frumusețea peisajelor vizionate, va fi considerabil îmbunătățită față de un un model de televizor existent pe piață deja de câțiva ani. Oferta celor de la altex.ro îmbină calitatea și prețurile avantajoase, pentru a te face pe tine să te bucuri de modelul preferat, fără să mai stai cu grija ratelor lunare.

Segmentarea în mai multe sezoane

Poate nu te-ai fi gândit până acum la acest aspect, însă faptul în sine că un serial se întinde pe mai multe sezoane, trezește automat în psihologia umană dorința de a cuprinde întreaga intrigă a narațiunii în cel mai scurt timp cu putință. De aceea ne petrecem orele de somn în fața ecranelor laptopurilor, ori a televizoarelor noastre, pentru că această strategie a unei narațiuni nesfârșite, încărcată de drame nenumărate, dă roade atât de bine, reușind să creeze, din niște simpli spectatori obiectivi, niște fani înrăiți ai serialului în cauză.

Media se joacă cu mintea noastră încă de la începuturile istoriei consumerismului, ceea ce putem noi face pentru a nu deveni sclavii acesteia, este să consumăm content în mod rațional și detașat, fără a devenii emoționali și plini de subiectivitate în fața tematicilor preferate.

Surse foto : pixabay.com