Greșeli la încărcarea telefonului mobil. Tu accesezi Internetul în timpul încărcării?

Încărcarea telefonului nu este o acțiune atât de simplă. Pentru a prelungi durata de viață a bateriei, este necesar să ții cont de anumite reguli și să eviți să faci următoarele greșeli! 

image

În teorie, tot ce trebuie să faci pentru o încărcare optimă, este să conectezi dispozitivul la încărcător și să aștepți. Dar tipul de încărcător pe care îl folosești și timpul de așteptare influențează starea bateriei. La fel și alte acțiuni pe care le faci în timpul încărcării. 

Îți încarci telefonul până la 100% 

Pentru o încărcare optimă, este necesar să folosești un încărcător omologat, potrivit tipului tău de telefon. La fel de important este să nu îți lași dispozitivul să se încarce până la 100%. Bateriile funcționează cel mai bine când sunt încărcate între 40% și 80%. 

Citește și: Cinci greșeli care scurtează durata de viață a laptopului tău 

Nu îl folosești în timp ce se află la încărcat 

Eviți să folosești telefonul în timp ce se află la încărcat, deoarece îți este teamă că nu se va încărca corespunzător? Acesta este un mit. Chiar dacă folosești telefonul, telefonul se va încărca în același mod. 

Eviți să îl închizi 

Dacă îți este teamă să îți închizi telefonul pentru că bateria s-ar putea strica, îți dăm vești bune! De fapt, unele dispozitive funcționează mai bine dacă le repornești din când în când, scrie „She Finds”.  

Pui bateria în congelator 

În anii ’80 exista credința conform căreia bateria va rezista mai mult dacă va fi plasată în congelator. În timp, s-a constatat că expunerea bateriei la frig o va strica. 

Citește și: Motivul pentru care bateria telefonului se descarcă mult prea repede 

Te ferești să accesezi Internetul în timpul încărcării 

Într-adevăr, dacă alegi să te joci pe Internet sau să te uiți la filme și emisiuni TV, bateria telefonului se va epuiza rapid. Dar dacă doar navighezi pe site-uri web, acest lucru nu va avea o influență atât de mare asupra bateriei. 

Dezactivezi unele funcții 

Dezactivarea GPS sau funcției Bluetooth, când nu le utilizezi, pentru a păstra procentajul bateriei nu este o acțiune care te va ajuta să faci economie. Aceste servicii consumă cea mai multă energie când le folosești în mod activ. 

Sursă foto: Shutterstock