Bunele maniere: unde nu este politicos să vorbești la telefon

În unele situații, vorbitul la telefon poate să îi deranjeze pe cei din jur. Nu-i obliga pe ceilalți să îți asculte conversațiile și evită să folosești telefonul în aceste locuri! 

image

Telefoanele mobile fac parte din viața noastră, dar nu toată lumea respectă regulile de etichetă privind utilizarea lor. Vorbitul la telefon poate să distragă atenția celorlalți - se pot simți deranjați de zgomot sau pot să descopere informații, despre viața ta, pe care nu doresc să le afle. Prin urmare, dacă apelul nu reprezintă o urgență, acesta poate aștepta. Iată unde nu este politicos să vorbești la telefon! 

Citește și: Ghid de bune maniere. Uite cum trebuie să te comporți când dormi... la comun 

În magazine

Când faci cumpărături în magazine fizice, este bine să eviți să vorbești la telefon, deoarece conversația îți distrage atenția de la ceea ce se întâmplă în jurul tău și le poți cauza disconfort celorlalți. De exemplu, dacă ești distras de telefon, nu îți dai seama că poți să îi încurci pe cei din spatele tău cu coșul de cumpărături. Același lucru este valabil și în situația în care ești în cabina de probă, iar alte persoane așteaptă la rând pentru a încerca hainele preferate. 

În restaurant 

Este nepoliticos să vorbești la telefon în timpul întâlniri cu prietenii la restaurant. Dacă ești activ la conversație, îi faci pe ceilalți să se simtă în largul lor și să se bucure de experiență. În caz contrar, oamenii se pot inhiba. Dacă nu aștepți un apel important, înainte să ajungi la restaurant, este indicat să îți setezi telefonul pe modul silențios. 

Citește și: Bunele maniere la masă: reguli pe care trebuie să le cunoști! 

La SPA

Când mergi într-un centru SPA sau într-un salon de înfrumusețare, cel mai bine este să îți lași telefonul în geantă sau să îl setezi pe modul silențios. Vorbitul la telefonul în timpul sesiunii de relaxare (fie că vorbim despre masaj, manichiură, pedichiură sau de o altă procedură) poate să-i deranjeze pe tehnicieni, iar rezultatul obținut să nu fie cel pe care ți-l dorești. Cel mai bine este să îți faci programare când programul îți permite o sesiune completă de relaxare. Anunță familia și colegii că nu vei fi disponibilă timp de o oră și bucură-te de momentul tău de răsfăț! 

În mijloacele de transport în comun 

Mersul cu mijloacele de transport în comun nu este o acțiune relaxantă, prin urmare fiecare pasager trebuie să se asigure că experiența nu este înrăutățită. Doar imaginează-ți 10 oameni vorbind la telefon în același timp, pe un ton ridicat! Prin urmare, dacă apare o urgență, mai bine trimiți un mesaj text decât să apelezi persoana cu care dorești să comunici la distanță. 

  • De asemenea, regulile de etichetă privind utilizarea telefoanelor spun că nu este indicat să vorbești la telefon: când ești într-un spital, în timpul unui interviu sau în cadrul unei ceremonii importante. 

Sursă foto: Shutterstock