Motivul pentru care bateria telefonului se descarcă mult prea repede

Dacă ești utilizator de Android, iar bateria telefonului tău se descarcă mult prea repede, iată care poate fi motivul pentru care se întâmplă acest fenomen! 

image

Ce poate fi mai neplăcut decât să fii în mijlocul unei discuții importante, iar telefonul tău să se închidă brusc!? Mai mulți utilizatori ai sistemului de operare Android au sesizat această problemă, iar noi am aflat care este explicația pentru care bateria se descarcă atât de repede. 

De ce se descarcă repede telefonul tău

Amenințările la securitatea smartphone-urilor cu sistem de operare Android au devenit intense, în ultima perioadă. De pildă, între lunile martie-mai, Google Play a interzis zeci de aplicații de pe piață, după ce s-a aflat că dezvoltatorii le-au proiectat doar ca să colecteze și să transmită datele utilizatorilor, fără știrea acestora. 

Citește și: Cum te pot ataca hackerii având doar numărul tău de telefon

Descărcarea acestor aplicații poate fi tentantă, însă trebuie să ai grijă, deoarece pot fi dăunătoare pentru telefonul tău. Așadar, când descarci o astfel de aplicație, bateria încearcă să dea semne că telefonul tău se află în pericol și se descarcă mult mai repede. 

Un alt motiv pentru care bateria telefonului tău se poate descărca mult mai rapid este reprezentat de reclamele constante care îți apar pe telefon. De asemenea, la acest fenomen contribuie și luminozitatea puternică a dispozitivului. 

Cum îți protejezi telefonul

Ca să îți protejezi dispozitivul, în primul rând, asigură-te că telefonul tău este actualizat la zi, cu cea mai recentă versiune de software. Cum verifici dacă dispozitivul tău este actualizat? Este foarte simplu! Tot ce trebuie să faci este să deschizi aplicația Setări, apoi să apeși pe opțiunea Actualizare Sistem. Este bine să știi că Google îți va trimite notificări când actualizarea devine disponibilă pentru telefonul tău. 

Vezi și: De ce spunem la telefon „Alo!” și cine l-a rostit prima dată 

Telefon virusat? Cum remediezi problema 

Dacă bănuiești că telefonul tău a fost virusat, încearcă să ștergi aplicațiile pe care le-ai descărcat recent. Este bine să te asiguri că aplicațiile telefonului tău sunt descărcate doar din magazinul oficial Google Play. Aplicațiile care provin din alte magazine nu sunt verificate de Google și pot fi periculoase. 

 De asemenea, dacă problema nu se remediază, cere cu încredere sfatul unui expert!  

Sursă foto: Shutterstock