Imagini cu unul dintre cei mai frumoşi pisoi sălbatici din lume! Rasa Caracal, exclusivistă şi scumpă

6 shutterstock 1377978947 jpg jpeg

Sălbatică, mică şi jucăuşă, pisica din rasa Caracal este una dintre cele mai frumoase feline sălbatice. Atenţie, imaginile drăgălaşe au un puternic impact emoţional!

Felina din rasa Caracal mai este denumită şi Râs persan sau Râs african, deşi nu face parte din familia Lynx. Numele acestei pisici provine de la cuvântul turcesc „karakulak”, care înseamnă „urechi negre”, iar urechile negre sunt o caracteristică a acestor feline, potrivit Animal Corner.org

Deşi este considerată o pisică mică comparativ cu alte pisici sălbatice, de fapt, face parte dintre cele mai grele şi mai rapide feline. Se află în Africa de Nord, Peninsula Arabică şi Asia de Vest. De obicei, sunt pisici nocturne, dar au fost zărite şi ziua. 

Citeşte şi: Când l-a adoptat era doar un mic ghemotoc de blană. Un an mai târziu, câinele a devenit mai mare decât stăpâna lui

Caracalul este o pisică de dimensiuni medii, care măsoară în jur de 60 - 92 de centimetri, cu o coadă de 23 - 31 de centimetri. Masculii cântăresc între 13 şi 19 kilograme, în timp ce femelele sunt puţin mai mici şi cântăresc mai puţin de 13 kilograme.

Aceste feline mănâncă o varietate de animale, cele mai frecvente fiind rozătoare, iepuri şi antilope mici. Spre deosebire de celelalte pisici africane mici, pisicile din rasa Caracal nu vor ezita să omoare prada mai mare decât ele însele. La fel ca leopardul, aceste pisici au tendinţa să-şi depoziteze prada prin copaci. 

Pot supravieţui perioade lungi de timp fără apă, setea lor este satisfăcută de fluidele din corpul prăzii lor. Sunt, de asemenea, cunoscute pentru abilitatea lor de a vâna şi de a prinde păsări în zbor (mai aproape de pământ) deoarece pot sări extrem de bine. 

Preţul pentru un pisoi din rasa Caracal poate ajunge undeva la 7.000 - 10.000 de dolari, scrie Bani.md

Citeşte şi: Vrei un prieten necuvântător? Nu cumpăra, adoptă!

SURSĂ FOTOGRAFII: Shutterstock.com