Consumul de pere previne osteoporoza

1 68387 original jpg jpeg

Perele au proprietăţi antioxidante, antiinflamatorii, conţin flavonoide şi fitonutrienţi anti-cancer, cei mai mulţi fenolici, incluzând acizi şi carotenoide. Este un fruct care ar trebui consumat în fiecare zi deoarece are proprietăţi benefice asupra organismului.

În anii 1500,coloniştii au început să aducă pere în America de Nord,în principal,din  Franţa. Acum majoritatea provin din Argentina,Chile,China,Coreea de Sud şi Noua Zeelandă.Studiile recente au arătat că coaja de pară conţine cel puţin de 3-4 ori mai mulţi fitonutrienţi fenolici. Aceştia includ flavonoide antioxidante,antiinflamatorii şi anti-cancer,cum sunt acizii cinamici. Perele sunt o sursă bună de fibre dietetice,cupru,vitamina C şi K. În plus,coaja conţine jumătate de totalul de fibre dietetice de care avem nevoie zilnic.

Perele sunt esenţiale pentru sănătate: Stimulează sistemul imunitar

Perele ajută la stimularea sistemului imunitar,deoarece conţin vitaminele C şi K şi mineralul cupru,fiind cele care acţionează ca antioxidanţi,protejând celulele de daunele produse de radicalii liberi. O pară conţine până la 11 % din aportul zilnic recomandat de vitamina C şi 9,5 % din doza zilnică necesară de cupru.

Previne osteoporoza

Mulţi doctori recomandă oamenilor să menţină pH-ul echilibrat şi aportul ridicat de calciu,care poate fi luat din fructe şi legume. Perele sunt o sursă bună de acid boric,care ajută la reţinerea calciului în organism.

  

Ajută digestia

Perele conţin fibre care ajută procesul de digestie. O pară de mărime medie conţine aproximativ 20-25 % din doza zilnică recomandată de fibre.

   

Oferă protecţie cardiacă

Perele sunt o sursă de fibre dietetice,care sunt benefice pentru inimă. Studiile au arătat că fibra poate să scadă nivelul de colesterol rău din organism. Consumul unei pere pe zi poate reduce riscul de accident vascular cerebral cu până la 50 la %.

Ţine sub control diabetul zaharat

Deoarece sunt bogate în fibre şi au un indice glicemic scăzut,ajută la stimularea metabolismului. În plus,studiile realizate de Universitatea Harvard au arătat că,consumul de pere poate duce la menţinerea sub control a diabetului de tip 2. Perele cu coaja roşie conţin antioxidanţi care ajută la reducerea riscului de a dezvolta diabet zaharat prin scăderea rezistenţei la insulină.



Recente

Ce profesie ti se potriveste in functie de modul in care iti incrucisezi bratele  Sursa foto shutterstock 2462734087 jpg
Gaselnita care te ajuta sa alegi un filtru de ulei singura fara ajutor masculin (1) jpg
Ce trebuie sa stii despre Lasata secului  Sursa foto shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 1458528509 jpg
shutterstock 2530319391 jpg
shutterstock 690061417 jpg
Sfintii Mihail si Gavriil  Sursa foto Doxologia jpg
shutterstock 1703969782 jpg
Memoria iti joaca feste  Nu sari peste acest pas din rutina de dimineata  Sursa foto shutterstock 283065242 jpg
Iluzie optica  Ai o gandire rationala sau emotionala  Sursa foto mia yilin TikTok jpg
shutterstock 2445908607 jpg
Semne prin care corpul iti cere o pauza  Sursa foto shutterstock 2199052579 jpg
shutterstock 2427040417 jpg
shutterstock 1469273255 jpg
Test  Cat de empatic esti  Sursa foto shutterstock 304371794 jpg
shutterstock 2459079871 jpg
credit online rapid buget strategii financiare jpg
Secretele celor care isi pastreaza calmul  Sursa foto shutterstock 2249785429 jpg
Semne ca ai un IQ peste medie  Sursa foto shutterstock 2230643979 jpg
dobanda pentru fonduri neinvestite 2261412661 jpg