Dietă pentru creşterea imunităţii

1 72006 original jpg jpeg

Un sistem imunitar crescut nu permite bacteriilor şi virusurilor să afecteze organismul. Pentru a preveni scăderea imunităţii, nutriţioniştii recomandă consumul anumitor alimente, care pe lângă faptul că oferă numeroşi nutrienţi importanţi organismului, ajută la păstrarea unei bune stări de sănătate.

Peştele regenerează celulele

Unul dintre alimentele care ajută la creşterea imunităţii este peştele gras (somon,ton,sardine).

Acesta este bogat în acizi graşi omega-3 şi zinc,care reduc inflamaţiile şi stimulează procesele imunitare necesare apărării organismului.

De asemenea,consumul regulat de peşte ajută la regenerarea celulară şi la cicatrizarea rănilor.

Ceaiul verde creşte capacitatea de apărare a organismului

În compoziţia ceaiului verde se găseşte o substanţă (L-theanină) capabilă să crească de 5 ori capacitatea de apărare a organismului.

L-theanina activează limfocitele din sânge,crescând rezistenţa organismului împotriva infecţiilor virale,bacteriene şi parazitare.

Morcovii stimulează producţia de anticorpi

Bogaţi în vitamina A şi betacaroten,morcovii au proprietăţi antioxidante care protejează celulele împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi.

De asemenea,morcovii combat imflamaţiile şi stimulează producţia de anticorpi,menţinând integritatea pielii şi mucoaselor.

Ouăle conţin aminoacizi esenţiali

Ouăle sunt o sursă de proteine de cea mai înaltă calitate,conţin vitamine antioxidante (A si D) şi minerale (fier,seleniu,zinc),motiv pentru care au un rol important în buna funcţionare a organismului.

În cazul unei infecţii,pierderile proteice accelerate pot fi compensate rapid dacă dieta alimentară conţine ouă.

Spanacul are efect antioxidant

Cercetăriile recente arată că un consum moderat de spanac oferă organismului cantitatea necesară de acizi graşi omega-3 şi folaţi.

În timp ce acizii graşi omega-3 reduce riscul apariţiei accidentului vascular cerebral,folaţii imbunătăţesc circulaţia sangvină şi previn tulburările sexuale masculine.

De asemenea,spanacul are un puternic efect antioxidant şi anticangerigen,motiv pentru care nu trebuie exclus din dieta de zi cu zi.

Usturoiul şi ceapa au proprietăţi antivirale

Ambele conţin compuşi sulfuraţi puternici care stimulează activitatea limfocitelor şi o substanţă activă numită alicină cu rol în reducerea riscului de apariţia a infecţiilor.

Totodată,usturoiul şi ceapa au proprietăţi antibacteriene,antifungice şi antivirale,care cresc rezistenţa la îmbolnăvire.

Merele luptă împotriva radicalilor liberi

Bogate în vitamina C şi flavonoide (un tip de antioxidanţi),merele luptă împotriva radicalilor liberi aduşi în corp de poluare sau alimentaţie.

De asemenea,merele conţin din plin vitamine din complexul B (B1,B2,B3,B5 şi B6) şi minerale,precum potasiu,calciu,magneziu şi fier,care contribuie la creşterea imunităţii şi la prevenirea bolilor cardiace şi a îmbătrânirii premature.



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg