Fasolea te ajută să slăbeşti
Sursă bună de proteine, fasolea te ajută să pierzi rapid kilogramele nedorite şi aduce o mulţime de alte beneficii întregului organism. Iată care sunt motivele pentru care ar trebui să o incluzi mai des în preparatele tale!
Dă senzaţia de saţietate
În urma unui studiu australian la care au participat 42 de voluntari care au consumat frecvent preparate din fasole, timp de 12 săptămâni, după care s-au întors la vechile lor obiceiuri, s-a constatat că aceştia au slăbit. Cum s-a întâmplat acest lucru? Explicaţia este destul de simplă. Datorită senzaţiei de saţietate, aceştia au consumat mai puţină mâncare.
Stimulează arderea caloriilor
Fasolea are un conţinut ridicat de arginină, glutamină şi alţi aminoacizi esenţiali, de folos în accelerarea metoabilismului, ajutându-te să pierzi cu pâna la 50% din calorii.
Îndepărtează grăsimea din jurul taliei
Potrivit Jurnalului britanic de nutriţie, proteinele din fasole ajută la micşoararea taliei. Totodată, năutul are acelaşi efect, reglând şi nivelul zahărului din sânge şi al insulinei.
Stopează obezitatea
Datorită proprietăţii de a reduce valorile proteinei C reactive, fasolea poate ţine la distanţă bolile care afectează o mare parte din populaţie, precum obezitatea, diabetul sau bolile de inimă.