Inteligenţa are limite, relevă studiile

1 69257 original jpg jpeg

Facem tot ce ne stă în putinţă pentru a ne îmbunătăţi memoria, inteligenţa şi atenţia.

Multe persoane optează pentru diverse suplimente şi pastile,pentru a da tot ce-i mai bun,atunci cân vine vorba de memorie şi concentrare. Însă,noile studii arată că oamenii au dezvoltat limite în minţile lor,precum o memorie slabă,ca un mecanism de apărare.Orice nouă pastilă sau tehnologie care ar putea creşte nivelul de inteligenţă permanent,ar putea fi periculoasă.

"Foarte mulţi oameni sunt dornici de a lua pastile care stimulează funcţiile cognitive",afirmă Thomas Hills de la Universitatea Warwick. Amfetaminele sunt medicamente care contribuie la îmbunătăţirea atenţiei,însă acestea au un efect benefic doar asupra persoanelor cu deficienţe de atenţie.

Pe de altă partă,persoanele care au gradul de atenţie în limite normale,dar vor să şi-l mărească prin consumul de amfetamine,îşi pot face mai mult rău,decât bine. Acest lucru sugerează faptul că există un fel de limită superioară cu privire la gradul de atenţie al fiecărui individ în parte.

Poate că mulţi dintre noi vor să aibă o memorie foarte bună,însă studiile arată că persoanele care au o minte ascuţită au o viaţă dificilă. Memoria este o lamă cu două tăişuri:deşi pe de o parte aduce beneficii,pe de altă parte,spre exemplu,în cazul sindromului de stres posttraumatic,o persoană nu poate să uite un moment groaznic la care a luat parte.

Chiar şi creşterea nivelului de inteligenţă poate avea repercusiuni asupra organismului. Îmbunătăţirea funcţiilor creierului creşte riscul de a dezvolta diverse afecţiuni la nivelul organismului.