Învinge anxietatea cu remedii naturale!

1 69362 original jpg jpeg

Prea mult stres? Concediu prea puţin şi o mulţime de griji? Nu te impacienta! Îţi vin în ajutor leacurile antistres.

E clar! Dacă treci printr-o perioadă tensionată,ai nevoie de câteva soluţii de relaxare. Remediile naturale sunt eficiente,costă puţin şi se administrează uşor. Te ajută să-ţi îmbunătăţeşti somnul şi să alungi depresiile uşoare. Iată care-ţi sunt aliaţii.

Levănţica te relaxează

Ceaiul de levănţică (o plantă cu puternice efecte sedative) previne insomniile şi stările psihice negative. Dacă vrei să-i simţi efectul imediat,atunci prepară ceaiul din flori proaspete.

La un litru de apă,adaugă 3-4 linguri rase de plantă mărunţită. Laşi la infuzat un sfert de ceas şi bei două-trei căni pe zi. Poţi adăuga miere sau un îndulcitor dietetic extras din fructe (fructoză).

Evită excesul de sare,zahăr,cafea şi ceai verde deoarece creşte adrenalina,dau palpitaţii şi prelungesc stările de anxietate.

Sunătoarea are efect antidepresiv

Dacă iei comprimate sau bei ceai (două linguri de plantă uscată la jumătate de litru de apă,câte trei-patru căni pe zi),sunătoarea acţionează asemenea unui antidepresiv.

Atenţie,însă! Sunătoarea scade efectul anticoncepţionalelor. Cura de sunătoare creşte sensibilitatea la soare. De aceea,e bine să opreşti administrarea ei dacă mergi la plajă.

Passiflora alungă nervozitatea

Tinctura de floarea-pasiunii (passiflora) te ajută în perioadele de  iritabilitate,reducând stările de nervi. Se ia de două-trei ori pe zi,câte 20-30 de picături,diluate în jumătate de pahar cu apă,după mesele principale ale zilei.

Atenţie! Remediul sedativ nu este recomandat femeilor gravide şi poate afecta capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Picăturile se absorb în organism mai repede decât comprimatele.

Sânzienele galbene îţi aduc liniştea

Dacă mergi la munte în această perioadă,ai ocazia să le culegi şi să te bucuri din plin de proprietăţile lor curative (medicii naturopaţi spun că putereaplantelor medicinale creşte odată cu altitudinea).

Maceratul de sânziene galbene este cunoscut pentru calităţile sale sedative (îţi redă liniştea). Se prepară din cinci-şase linguri de plantă uscată la un litru de apă. Amestecul se pune într-o sticlă la loc întunecos,o zi. „Licoarea” se filtrează şi se bea cu 15 minute înainte de masă.