Oţet de mere. Ce se întâmplă în organism când îl bei în fiecare zi

oţet de mere jpeg

Când vine vorba de alimente-minune, oţetul de mere ocupă un loc fruntaş. Şi asta pentru că în compoziţia acestui oţet de mere se găsesc fibre şi substanţe nutritive care tratează o gamă largă de afecţiuni, de la reducerea poftei de dulce până la diabet şi cancer.

Beneficiile pentru sănătate ale oţetului de mere sunt foarte multe. În primul rând, dacă bei oţet de mere, el te ajută la absorbirea substanţelor nutritive din alimente,dar asta e valabil indiferent dacă-l consumi diluat cu apă sau dacă îl adaugi în preparatele culinare,cum sunt sosurile pentru salate. În al doilea rând,are capacitatea de a reduce nivelul de zahăr din sânge după ce mănânci,care,la rândul său,poate ajuta la diminuarea poftelor şi probabilitatea de a dezvolta diabet de tip 2.

Oţet de mere - Te ajută să mănânci mai puţin

Dacă diluezi o linguriţă de oţet de mere într-un pahar cu apă şi bei conţinutul înainte de masă,se reduce dorinţa de a mânca foarte mult. Este posibil ca la început să te confrunţi cu o senzaţie de greaţă,dar te vei obişnui cu această stare odată ce repeţi cura.

Reduce pofta de dulce

Consumarea unei linguriţe de oţet de mere diluată într-un pahar de apă funcţionează şi dacă bei preparatul după ce iei masa. Opţiunea este la-ndemâna celor care vor să stea departe de tentaţiile culinare. Consumând două linguriţe de oţet de mere diluate în apă înainte de a mânca reduce nivelul de zahăr din sânge arată un studiu publicat în 2009 în „Annals of Nutrition &Metabolism“. Mai mult,o  cercetare japoneză publicată în acelaşi an arată că oţetul de mere te ajută să scazi în greutate.

Oţet de mere, de ajutor în constipaţie

Oţetul de mere poate ajuta şi în caz de constipaţie. Şi asta pentru că el acţionează ca un laxativ uşor,natural,atunci când te confrunţi cu tulburări ale tranzitului intestinal.

Îţi poate face rău dacă nu-l consumi corect

Este foarte important să consumi corect oteţ de mere. Şi asta pentru că există riscul să-ţi facă mai mult rău decât bine. Atenţie! Oţetul de mere nu trebuie consumat nediluat pe stomacul gol! Amestecă o lingură de oţet de mere cu 250 ml de apă. Bea conţinutul cu un pai pentru a minimiza contactul cu papilele gustative.