Riscurile dietelor sărace în carbohidraţi
Atunci când îţi este poftă de ceva, de cele mai multe ori este vorba de alimente bogate în carbohidraţi. Grăsimile şi zaharurile au şi ele un rol în organism. Iată ce riscuri au dietele sărace în carbohidraţi!
Te predispun la kilograme în plus
Tot efortul de a-ţi păstra siluetaşi de a evita alimentele bogate în grăsimi poate duce la stres şi chiar la depresie din cauza privării de mâncărurile preferate. Stresul însă stimulează producţia de hormoni,în special cortisolul,care creşte pofta de mâncare şi astfel vei mânca mai mult.
Citeşte şi:
Află care sunt carbohidraţii sănătoşi
Substituenţi delicioşi ai carbohidraţilor
Nu poţi ţine dieta toată viaţa
Oricât de multă voinţă ai avea,poţi urma o dietă săracă în carbohidraţi doar pe o perioadă scurtă de timp. Într-un studiu realizat la Universitatea Harvard s-a observat că aproape 90% dintre cei care adoptă acest stil de viaţă renunţă la el în aproximativ doi ani.
Îngreunează digestia
Dacă ai renunţat la carbohidraţi din cauza kilogramelor în plus,dar şi după câteva luni de la începerea dietei,măsura la pantaloni rămâne aceeaşi,este din cauza constipaţiei. Balonarea este principalul simptom care-ţi va transmite că digestia ta nu funcţionează cum trebuie. Aproape 68% dintre cei care au o astfel de dietă s-au plâns că sunt frecvent constipaţi,în timp ce în rândul celor care au o dietă echilibrată,acest procent a scăzut până la 35%.
Îţi afectează modul de viaţă
Persoanele care consumă doar alimente sărace în carbohidraţi sunt mai triste decât cele cu o dietă normală. Motivul? Sunt în permanenţă preocupate să nu consume alimente interzise şi astfel uită să se bucure de viaţă. Astfel persoanele care consumă şi carbohidraţi sunt mai fericite,mai liniştite şi mai vesele,spre deosebire de celelalte,care au tendinţa să vadă doar partea goală a paharului.