Sfaturi pentru a scăpa de insomnie

1 75028 original jpg jpeg

Pentru a crea o rutină corpului şi a-l scoate din starea de alertă odată cu venirea nopţii, cel mai bine este să respecţi câţiva paşi, cum ar acela de a nu mai lucra nimic dupa ce apune soarele.

De câte ori nu ai mers la culcare,ai stins lumina şi ai încearcat să adormi,fără succes? O treime din viaţă o petreci dormind. Poate pare o grămadă de timp,dar de fapt este vorba doar de strictul necesar pentru a-ţi încărca bateriile. Dacă nu dormi suficient,nu vei avea capacitatea de a lucra,de a studia,de a fi într-o stare de spirit bună etc.

Dacă ai probleme cu somnul,cu siguranţă ştii că nu e foarte bine să mergi la birou cu cearcăne sub ochi. Productivitatea va scădea,la fel şi judecata,memoria şi concentrarea. În plus,acest lucru poate duce la apariţia diabetului zaharat,obezitate şi o atitudine cronică proastă.

Pentru a evita acest lucru,încearcă să urmezi aceste sfaturi.

Stabilirea unei rutine pentru somn

Astfel,organismul va şti când să doarmă şi când să fie treaz. Va şti şi când este timpul să se relaxeze şi să elimine stresul. Încearcă să mergi mereu la culcare la aceeaşi oră şi să te trezeşti în acelaşi interval orar,chiar şi în week-end. În acest fel,organismul va fi echilibrat.

Păstrează un jurnal

Acest lucru te va ajuta să eliberezi hormonii de stres şi să reduci vigilenţa sau tristeţea. Nu este necesar să urmezi o anumită ordine pentru gândurile tale. Poţi scrie despre orice probleme sau griji. Acest lucru te va împiedica să stai trează toată noaptea,gândindu-te la o soluţie pentru probleme,de exemplu.

Consuma mai mult magneziu

Studiile arată că magneziul este necesar pentru un somn bun şi odihnitor. Încearcă să mănânci alimente,cum ar fi seminţe de dovleac şi spanac,pentru doza zilnică de magneziu.

Bea ceai de muşeţel

Este o băutură liniştitoareşi relaxantă,care reduce anxietatea. O cană înainte de culcare este suficient pentru a dormi liniştită până a doua zi. O mână de muşeţel în 250 ml de apă este măsura necesară.

Fă exerciţii multe

Dacă faci sport sau alte activităţi fizice,trupul şi mintea ta vor fi mult mai obosite. Nu vei mai avea niciun motiv să nu adormi imediat ce ai intrat în pat. Sportul prezintă  şi alte avantaje,cum ar fi pierderea în greutate,reducerea stresului,reducerea tensiunii,îmbunătăţirea funcţiei pulmonare şi cardiace,scăderea colesterolului etc.



Recente

Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg