Incredibil! I-a donat soției rinichiul său, după care l-a vrut înapoi

Unul dintre cele mai generoase daruri pe care cineva îl poate face altcuiva e să-i doneze un organ și să-i salveze, astfel, viața. Acesta a fost și cazul a doi soți... până în momentul în care el i-a cerut ei înapoi darul de preț.

image

Cele mai multe donații de organe provin de la persoane aflate pe moarte sau în moarte cerebrală, însă există și cazuri de donatori vii și sănătoși complet. Oamenii pot supraviețui cu un singur rinichi, însă riscă să fie răniți sau să se îmbolnăvească pe tot restul vieții lor. Pentru a nu se întâmpla asta, trebuie să respecte anumite restricții, cum ar fi să nu joace niciodată sporturi cu contact fizic direct și dur.

Cu toate că donarea unui rinichi este în sine un act de altruism și maximă generozitate, nu toți donatorii sunt încântați de situația în care se află după ce-și donează organul. De fapt, se întâmplă destul de des ca, între parteneri, cel care donează să înceapă să aibă dubii după încheierea operației. Și asta se întâmplă mai ales dacă partenerul lor îi înșeală și relația lor se destramă între timp. Acesta a fost cazul doctorului Richard Batista, după cum ne informa BBC în 2009.

Dr. Richard Batista s-a însurat cu Dawnell în 1990 și și-au format o familie înainte ca sănătatea ei să se deterioreze. În 2001, soțul a sărit în ajutorul soției și a decis să-i doneze acesteia un rinichi pentru a-i salva viața. Când și-au revenit amândoi din anestezie, povestea lor părea de mare succes. N-a fost, însă, așa...

În 2005, Dawnell a depus actele de divorț. Doctorul a spus că ea fusese infidelă, iar ea îl acuza pe el de același lucru. În plus, a ținut să precizeze că soțul era și violent cu ea. Inutil să mai precizez că divorțul a iscat un scandal monstru. Drept urmare, medicul n-a vrut numai să împartă cu fosta lui soție casa și conturile bancare, ci și-a propus să-și recupereze și investiția lui în... viața ei.

Richard i-a cerut fostei soții să-i dea înapoi rinichiul donat sau contravaloarea organului – nu mai puțin de 1,5 milioane de dolari!

În ciuda eforturilor avocatului său, Batista n-a avut câștig de cauză după ce un judecător i-a respins cererea de-a primi valoarea rinichiului înapoi. Acest lucru era de așteptat, medicii știind că este ilegal să vinzi sau să cumperi organe umane. Așadar a devenit imposibil ca valoarea unui organ să fie împărțită la un divorț!

Cu toate că acest caz pare ireal, nu este singurul în care donatorul și-a cerut organul înapoi după o despărțire dureroasă. În 2014, o englezoaică pe nume Samantha Lamb a avut aceeași pretenție de la cel care avea să devină fostul ei soț. I-a donat un rinichi în 2009, când sănătatea lui era critică, însă s-a răzgândit după ce el a început s-o înșele când era pe deplin recuperat și sănătos.

Foto - ShutterstockRecente

Cum sa fii confortabila si rafinata in sezonul rece TOP piese vestimentare care NU pot lipsi din garderoba ta! jpg
tipuri de nasturi jpg
Anca Alungulesei silueta jpg
sfaturi parinte copil shutterstock 1318903208 jpg
cateva detalii importante la alegerea vasului de wc  1654350490 jpg
caserole catering din polistiren snick ambalaje jpg
De ce este extrem de important să îți usuci mâinile după spălare, foto shutterstock jpg
Cele mai utile electrocasnice descopera aparatura esentiala pentru o casa moderna jpg
Ce include revizia periodica a masinii si cand ar trebui sa o faci jpg
input jpg
Kiwi, foto shutterstock jpg
Ce băutură caldă şi delicioasă îţi reduce colesterolul   Sursa foto Pixabay jpg
amantă personalități moarte  sursa foto   Shutterstock jpg
Lupta impotriva virusurilor   Alimente care iti vor proteja sistemul imunitar jpg
Un nou trend pe TikTok  Banda izolatoare pentru un somn mai bun   Sursa foto Shutterstock jpg
Ce tip de sport se potriveste zodiei tale   Sursa foto Shutterstock jpg
Coafuri la modă în toamna lui 2022   Sursa foto Shutterstock jpg
Cum poti porni un business in industria de beauty sfaturi si trucuri pretioase jpg
Eva Pavel Catalin Botezatu jpg
labute patrupezi plimbare foto shutterstock 1530537530 jpg