5 analgezice naturale la îndemâna ta

1 69065 original jpg jpeg

Dacă intenţionezi să eviţi medicamentele pentru a scăpa de durerile de cap sau de cele reumatismale, îţi indicăm câteva remedii naturale pe care le poţi încerca.

Uleiul esenţial de cuişoare

În preparatele cu orez,cuişoarele sunt un condiment care dă o aromă aparte. Ştiai că te poate ajuta şi atunci când ai dureri? Sub formă de pudră,cuişoarele alungă stările de greaţă şi scurtează durata răcelilor. Când te simţi încolţită de dureri de cap,de dinţi sau de picioare,încearcă uleiul esenţial de cuişoare care le reduc intensitatea datorită unei substanţe numită eugenol. Masează zonele dureroase cu ulei de cuişoare. În cazul neplăcerilor provocate de afecţiunile dentare,masează cu un amestec făcut dintr-o parte ulei esenţialşi cinci părţi ulei vegetal. Foloseşte acest tip de amestec şi în durerile muscular,reumatice,articulare.

Scoarţa de salcie

Cele mai multe dureri sunt cauzate de inflamaţii. Anumite substanţe numite salicilaţi,extrase din scoarţa de salcie,au făcut din acest copac remediul folosit de secole pentru reducerea intensităţii durerilor şi scăderea febrei. Aceste substanţe au stat la baza producerii banalei aspirine. Dacă la început se consuma scoarţa ca atare sau se pisa şi se lua sub formă de pulbere,în zilele noastre se poate folosi sub formă de ceai,capsule,ulei esenţial,pentru a scăpa de durerile de cap,de spate.

Atenţie!

Dacă iei aspirină sau medicamente antiinflamatoare,suferi de afecţiuni stomacale sau renale,evită remediile naturale care conţin extract de salcie.

Gheara-diavolului

Poate sună ameninţător numele acestei plante târâtoare originară din Africa de Sud,însă gheara-diavolului este unul dintre remediile utile în afecţiunile inflamatorii,pentru alinarea durerilor de spate,de cap,reumatismale,articulare. Bea de 3 ori pe zi o infuzie făcută din această plantă sau masează zonele dureroase cu geluri pe bază de extract de gheara-diavolului,de 2-3 ori pe zi.

Mesteacănul dulce

Frunzele de mesteacăn dulce au efecte asemănătoare cortizonului,un hormon produs de glandele suprarenale care susţin organismul în situaţii de stres prin încetinirea proceselor inflamatorii. O altă substanţă din compoziţia mesteacănului este methyl salicylatul,asemănător salicilaţilor din salcie,care acţionează ca analgezic,astringent,antispastic,antiinflamator,antipiretic. Uleiul esenţial de mesteacăn dulce,folosit sub formă de inhalaţii,eliberează sinusurile şi alină durerile cauzate de sinuzită,nevralgii. Contra durerilor reumatismale,de spate,muscular,articulare,diluează ulei esenţial de mesteacăn cu ulei vegetal şi masează zonele cu probleme.

Arnica

Excelentă contra durerilor musculare după ce ai făcut sport sau ai urcat pe munte,dar şi împotriva durerilor articulare şi a picioarelor umflate,arnica poate fi utilizată sub formă de tinctură. Masează regiunile dureroase cu acest remediu,dar ai grijă să nu-l aplici pe răni. Poţi face şi comprese dintr-o lingură de tinctură de arnică diluată cu puţină apă.