6 beneficii uimitoare ale amarantului asupra sănătăţii

1 65162 original jpg jpeg

Este posibil ca acum să auzi prima dată de amarant, dar trebuie să ştii că el a făcut parte din dietele oamenilor încă de pe vremea aztecilor, care de altfel au şi început cultivarea lui.

Abia de curând,amarantul uitat a fost redescoperit. Deşi provine din fructul unei plante cu flori,atunci când vorbim de amarant ne referim la un bob.  În continuare vei descoperi cele 6 beneficii ale uimitorului aliment asupra sănătăţiitale.

Este bogat în proteine

Într-adevăr,amarantul conţine mai multe proteine decât oricare alte cereale,ceea ce îl face să fie un super-bob. O singură ceaşcă de amarant conţine 28 grame de proteine,faţă de ovăz,care are doar 26 de grame pentru aceeaşi cantitate. Mai mult,acesta are mai puţine grăsimi şi colesterol decât proteinele ​​de origine animală.

Previne căderea părului

Pentru a te proteja împotriva pierderii părului şi albirii premature,poţi începe să consumi de acum mai mult amarant. Acesta conţine aminoacizi esenţiali numiţi lizină,care ajută la absorbţia de calciu,ceea ce reprezintă un beneficiu pentru podoaba ta capilară.

Sursă de vitamine necesare unei vederi bune

Vederea este unul dintre simţurile cele mai importante pentru oameni,de aceea este bine să ai grijă de ea tot timpul. Un prim pas constă în oferirea necesarului de vitamina A şi C,pe care amarantul le conţine din belşug.

Te ajută să scapi de kilogramele în plus

Pierderea în greutate nu este un proces uşor,o ştie orice persoană care s-a luptat ani la rândul cu kilogramele. Fiindcă reduce nivelul de insulină în fluxul de sânge,amarantul te ajută să scapi de senzaţia de foame.  Acesta este un foarte bun inhibitor al apetitului,conţinând aproximativ 15% proteine ​​-şi foarte puţine grăsimi.

Plusul de energie de dimineaţă

Dimineaţa poate fi destul de dificil să îţi intri în formă. Dar ştiai că ceea ce mănâncila micul dejun poate avea un efect foarte mare asupra stabilirii tonusului pentru tot restul zilei? Optează pentru amarant şi poţi avea parte de o zi fantastică,productivă şi plină de energie.

Nu conţine gluten

Este un trend în zilele noastre să consumi alimente fără gluten.  Amarantul este în întregime fără gluten,ceea ce înseamnă că oricine este celiac sau are intoleranţă la gluten poate introduce alimentul în dietă,fără griji cu privire la eventuale repercusiuni. Recente

3 motive sa te speli pe fata seara Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg