7 uleiuri testate pentru tratarea acneei

1 73199 original jpg jpeg

În funcţie de severitatea acneei, ea poate provoca disconfort emoţional sau cicatrici ale pielii, care te pot face să te simţi neatractivă, deci începerea tratamentului precoce înainte de apariţia cicatricelor este foarte importantă.

Cel mai bun mod de a trata acneea este prin utilizarea de uleiuri esenţiale,care se pot găsi în unele produse cosmetice sau în mod natural pe piaţă. Folosirea uleiurilor esenţiale te ajută să scapi de acnee rapid şi fără chimicale.

Ulei de lavandă

Ajută la calmarea tenului şi luptă împotriva petelor. Fă o rutină zilnică din aplicarea unei creme pregătite din ulei de lavandă,cu jojoba şi ulei de migdale. Aplică uleiul pe zonele de interes-de două ori pe zi.

Citeşte şi:Află ce boală previi dacă mănânci struguri

Ulei de arbore de ceai

Are proprietăţi anti-fungice şi antibacteriene,care reduc inflamaţia cauzată de bacterii ale pielii. Poţi lua o mică bucată de vată,o înmoi în ulei şi ştergi zona cu probleme. Dacă ai o piele extrem de sensibilă,diluează uleiul cu unul purtător (cum ar fi cel din nucă de cocos sau uleiulde măsline). Acesta poate usca pielea,deci foloseşte şi o cremă hidratantă.

Ulei de bergamotă

Are un parfum de citrice uimitor şi proprietăţi antibacteriene-ceea ce ajută la eliminarea petelor negre şi a petelor de pe piele. Combină-l cu uleiuri de nucă de cocos,de jojoba şi de măsline,făcându-l un amestec perfect pentru tratarea acneei.

Uleiul de rozmarin

Reduce excesul de ulei din piele,fiind o alegere bună pentru tratarea acneei. Ea are un efect anti-inflamator care reduce înroşirea pielii cauzate de acnee.

Ulei de lemongrass

Este obţinut prin distilare,din frunze de lemongrass şi tulpini. Acestea conţin vitamina A,care ajută la repararea celulelor pielii,înlocuind celulele moarte,şi vitamina E,cu rol în curăţarea şi iluminarea tenului.

Ulei de tămâie

Ea are proprietăţi revitalizante,care ajută toate tipurile de piele să se vindece. Partea bună este că elimină nu doar semnele acneei,ci şi ridurile.

Citeşte şi:Semnele din naştere. Care sunt cele periculoase?

Ulei de oregano

Conţine fenol,compus organic cu proprietăţi dezinfectante puternice. Foloseşte cantităţi mici,deoarece oregano tinde să provoace iritaţii ale pielii. Este recomandat să diluezi acest uleiesenţial cu un ulei purtător.