8 leacuri naturiste şi foarte eficiente pentru pancreatită

1 65452 original jpg jpeg

Pancreasul este o glandă vitală, localizată în cavitatea abdominală, sub ficat, între stomac şi coloana vertebrală. Rolul acestuia este de a produce sucuri digestive şi enzime, care ajută la digestia grăsimilor şi proteinelor, precum şi insulina, o substanţă extrem de importantă, care ajută la reglarea cantităţii de zahăr ( glucoza) din sânge.

Sucurile şi enzimele produse de pancreas se amestecă cu alimentele în intestine. Enzimele digeră grăsimile,proteinele,carbohidraţii,astfel încât acestea să poate fi absorbite de intestin. Sucurile pancreatice joacă un rol important în menţinerea sănătăţii.

Când aceste funcţii ale pancreasului nu mai pot atinge parametrii optimi,pot apărea consecinţe neplăcute,uneori grave,care periclitează starea de sănătate. Printre cauzele care pot produce acest dezechilibru se află mâncatul necontrolat sau consumul excesiv de alcool.

Acestea declanşează o afecţiune numită pancreatită,care duce la leziuni ireversibile ale pancreasului.

Pancreatita este inflamaţia pancreasului care apare după alte afecţiuni precum:boli hepatobiliare (hepatita epidemică,litiaza biliară,colecistita),ulcere gastro-duodenale,unele boli infecţioase (febra tifoidă),alcoolism sau după mese copioase încărcate cu grăsimi animale.

În pancreatită,medicina naturistă recomandă următoarele tratamente:

1. Decoct din lichen de piatră,preparat cu o linguriţă herba la 250 ml apă,care se fierbe cinci minute;după răcire la 400C se adaugă un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu şi se beau trei căni pe zi,cu 30 de minute înainte de mesele principale,având efecte foarte bune în stimularea secreţiilor pancreatice.

2. Infuzie din anason:10 grame seminţe pisate la 250 ml apă clocotită;se infuzează acoperit 15-20 minute şi se bea o cană pe zi,fracţionată în trei reprize,înainte de mese.

3. ................................................................................................