A curăţa sau a nu curăţa castraveţii de coajă înainte de a-i mânca?

Unele alimente sunt menite să fie decojite. Dacă la unele ştim clar că trebuie să îndepărtăm în mod obișnuit coaja, cum ar fi la ceapă sau la banană, în cazul castraveților nu ştim exact dacă ar trebui consumaţi cu coajă sau fără.

image

Contrar credinței populare, castraveții sunt clasificați drept fructe, nu legume, conform WebMD. Aduc un plus de fibre, vitamina C, calciu, magneziu, potasiu, vitamina K, proteine, vitamina A, mangan. Castraveții sunt crocanți, delicioși și hrănitori, dar cât de sănătoasă este coaja lor? Mai mult, există potențiale riscuri ale consumului de castraveţi cu coajă?

Ce se întâmplă dacă nu descojeşti castraveţii?

Atâta timp cât castraveţii sunt bio, consumul de coajă este chiar recomandat pentru că aduce un plus de fibre și vitamina A. De altfel, semințele și coaja castraveților au o parte importantă din elementele nutritive ale fructului, potrivit Livescience.

Pentru a reduce riscul unei posibile ingerări de pesticide, este indicat să cureţi castraveţii înainte de a-i mânca. Mai mult, există şi riscul de a nu putea îndepărta, prin spălare, germenii care aderă ferm de ceara sintetică adăugată pe unii castraveți de către producători pentru a prelungi perioada de valabilitate. Deși ceara nu este dăunătoare, îndepărtarea cojii de castravete înainte de a fi mâncat poate reduce riscul de transfer de germeni.

Vezi şi: Dieta cu iaurt şi castraveţi, secretul unui trup perfect! Dai jos şase kilograme, în doar 10 zile

Alternativ, în loc să elimini complet coaja, ia în considerare alegerea unor castraveți organici pe care să-i speli cu apă caldă. În acest fel, poţi profita de toate efectele benefice ale consumului de castraveţi, fără teamă. Un singur castravete aduce un plus de 30 calorii şi 0 grăsimi. Lignanii prezenți în castraveți pot ajuta la prevenirea osteoporozei, afecțiunilor cardiace. Antioxidanții precum beta carotenul din castraveți pot ajuta la combaterea radicalilor liberi și la întârzierea îmbătrânirii.

Te-ar mai putea interesa: Motive să mănânci mai des supă de castraveţi

Cel mai bun mod de a consuma castraveţi

Curăţarea cojii de catraveţi presupune şi îndepărtarea unei părţi importante de elemente nutritive. Pentru a le maximiza beneficiile nutriționale, ar trebui să fie consumaţi nedecojiţi. Dacă nu îndepărtezi coaja, este important să speli bine castraveții cu apă şi să-i laşi la înmuiat circa zece minute în apă caldă cu puțină sare, turmeric și bicarbonat de sodiu. Îi limpezeşti bine la final şi-i adaugi în salate, îi consumi ca atare sau îi foloseşti în mâncăruri.

FOTO: Shutterstock



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg