Alimente pe care nu trebuie să le depozitezi împreună. Roșii și castraveți, combinația riscantă

Știm deja cât sunt de sănătoase legumele și fructele, însă pentru a-și menține prospețimea, trebuie să știm cum să le depozităm corect. Există câteva reguli în acest sens pe care specialiștii ne îndeamnă să le urmăm. Iată o parte dintre ele! 

image

Unele produse alimentare pot fi consumate împreună, însă când vine vorba de depozitarea lor, trebuie să ținem cont de un aspect important. Anumite alimente emit etilenă, un hormon vegetal, sub formă de gaz, care provoacă coacerea lor prematură. Acest gaz este dăunător pentru alimentele sensibile, de aceea anumite combinații de depozitare ar trebui să fie evitate. Iată câteva exemple!

Banană și avocado 

Dacă fructul de avocado pe care tocmai l-ai cumpărat este copt, atunci este bine să îl ții departe de banane, deoarece, în caz contrar, ambele fructe se vor strica. Însă, dacă vrei ca fructul de avocado să se coacă mai repede, pune-l într-o pungă de hârtie și depozitează-l lângă banane. 

Citește și: Alimente pe care le poți consuma fără griji. Au puține calorii, nu te îngrașă 

Măr și morcov

Merele sunt fructele care produc etilenă, de aceea nu este bine să le depozitezi alături de morcovi. În caz contrar, există riscul ca morcovii să dezvolte un gust amar, după doar două săptămâni de la depozitarea lor împreună în același spațiu. 

Ceapă și cartofi 

În această situație, ceapa absoarbe rapid umiditatea, iar cartofii degajă prea multă umiditate. Din cauza acestui proces „de luptă”, cartofii încolțesc mai devreme decât trebuie, iar ceapa se strică mai repede. 

Vezi și: Trucuri simple să previi formarea de gheață în exces în congelator. Ce greșeli de utilizare îți afectează aparatul și gustul alimentelor 

Banane și piersici 

Piersicile coapte trebuie să stea departe de banane, deoarece etilena emisă de banane va provoca coacerea prematură a piersicilor. Ține cont că o banană cu cât este mai coaptă, cu atât va elibera mai multă etilenă! 

Nectarine și salată 

În acest caz, nectarinele produc etilenă, iar dacă le vei depozita alături de salată sau de varză, acestea se vor strica mai repede. Este bine să depozitezi atât varza, cât și salata, într-o pungă de plastic, la frigider, în timp ce nectarinele trebuie să fie păstrate în boluri sau pungi de plastic.

Roșii și castraveți 

Castraveții sunt foarte delicioși, însă și deosebit de sensibili la etilenă. Este bine să nu îi depozitezi alături de roșii, în ciuda faptului că formează o pereche perfectă în salată. În caz contrar, catraveții se vor îngălbeni, mai devreme decât trebuie. Este bine să îi depozitezi în frigider, iar roșiile în dulap, la temperatura camerei. 

Pepene galben și vânătă 

Vinetele se vor strica mai repede dacă le vei pune lângă pepenele galben. De altfel, dacă vrei ca vinetele tale să fie proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp, este bine să le ții departe de orice alt fruct. 

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg
e1ed72bf6593c6f222ff50df84f10410f1 jpg
anne nygard 0deq4DZy7xw unsplash jpg
Dovleac cu creveti  Sursa foto shutterstock 1943160427 jpg