Acnee în diverse locuri pe corp? Uite ce boli semnalează!

Unii atribuie acneea porilor înfundați sau dezechilibrelor hormonale. Dacă apare la maturitate în diverse zone de pe ten şi corp poate indica probleme de sănătate în stadiul incipient.

image

O practică de medicină alternativă care examinează locul în care apare acneea pe față se numeşte maparea sau cartografierea feţei şi determina problemele de sănătate. Deși nu este o știință exactă, a afla cum și de ce apare acneea în anumite zone te poate ajuta să afli cum să previi agravarea unor afecţiuni.

Erupțiile pe frunte

Acestea sunt cauzate de cele mai multe ori de stres și tulburări digestive Poate fi declanșată și de factori topici, precum părul sau pălăriile care acoperă fruntea. Un somn de cel puțin șapte ore pe noapte, hidratarea corectă, o dietă echilibrată și minimizarea frecării pe zona frunții pot ajuta la reducerea acneei.

Acneea obrajilor

Dacă acneea apare în partea superioară a obrazului este asociată cu sistemul respirator. Acneea obrajilor inferiori este legată de igiena dentară deficitară și de bacteriile de suprafață. Pentru acneea obrajilor, se recomandă aerisirea frecventă a camerelor în care stăm mai mult timp, curățarea articolelor care vin adesea în contact cu obrazul, ca telefoanele mobile, feţele de pernă sau pensulele de machiaj.

Zona T, corelată cu ficatului şi rinichii

În cazul în care acneea apare mai des în zona dintre sprâncene până la nas și bărbie, numită şi zona T, este posibil să fie declanșată de dezechilibre gastrointestinale sau alergeni alimentari. Acneea de pe nas este corelată cu probleme de ficat sau de rinichi, ceea ce înseamnă că un nas înroșit sau cu cnee ar putea semnifica tensiune arterială crescută sau disfuncție hepatică.

Vezi şi: Cum tratezi corect acneea. Greşeli şi produse pe care trebuie să eviţi

Pentru îmbunătăţirea aspectului zonei T, unii experți recomandă reducerea consumului de lactate, carne roșie și preparate de tip fast-food sau chiar înlocuirea lor cu legume, verdeţuri, fructe.

Erupțiile pe bărbie indică probleme hormonale

Acneea care apare la nivelul bărbiei este cauzată de dezechilibre hormonale. Un program regulat de somn și o dietă sănătoasă împreună cu un consum mai mare de lichide, eventual şi luarea unor suplimente cu Omega-3 sunt opțiuni bune pentru a combate acneea din zona bărbiei.

Ce provoacă acneea pe spate, brațe sau coapse

Fluctuaţiile hormonale sau moştenirea genetică ar putea fi cauzele acneei de pe spate, brațe și coapse. Şi hainele pe care le porţi pot duce la iritații ale pielii și acnee. Poartă haine curate, nu prea strâmte, evită săpunurile şi loțiunile cu ingrediente care înfundă porii, ca uleiurile naturale. Dacă problema persistă, schimbă tipul de ţesătură al hainelor tale obişnuite sau cere sfatul unui dermatolog.

Citeşte şi: Tratamente antiacneice pe care eviţi să le foloseşti. N-ar trebui să-ţi lipsească!

Acnee de pe linia părului

Când apare în partea de sus a frunţii, de-a lungul liniei de creştere a părului, acneea ar putea fi provocată de gelul de păr sau de alte produse de îngrijire şi coafare a părului care blochează porii. Acneea firului de păr ar putea fi cauzată de un produs pentru păr, transpirație sau uleiuri de păr.

FOTO: Pixabay



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg