Afecţiuni în care dafinul îţi vine în ajutor

1 72977 original jpg jpeg

Banalele frunze de dafin schimbă gustul mâncărurilor, dar este benefic şi celor care suferă de diabet, reumatism sau boli digestive.

Despre beneficiile acestei plante asupra sănătăţii se cunosc mai puţine. Frunzele de dafin conţin antioxidanţi,vitamine şi acid folic,iar precum şi calciu,potasiu,magneziu,cupru,fier,seleniu şi zinc.

Răceli ori boli respiratorii

Frunzele de dafin sunt eficiente în lupta cu răceala şi gripa. Dacă suferi de probleme respiratorii,poţi fierbe 500 ml de apă cu 2-3 frunze de dafin. Laşi deoparte 10 minute. Înmoi un prosop sau o cârpă în acest amestec şi laşi fierbinte pe piept. Ceaiul este bun pentru a scădea febra. Dacă simptomele nu se ameliorează,fierbi câteva frunze de dafin în 200 ml de apă până când rămâne doar un sfert din cantitate. Strecori şi bei o dată sau de două ori pe zi.

Probleme digestive

Majoritatea problemelor digestive,dar mai ales arsurile la stomac sau flatulenţa pot fi ameliorate  cu un ceai făcut din frunze de dafin.  În cazul indigestiei sau al balonării poţi lua 5 foi de dafin,peste care adaugi un pic de ghimbir şi le fierbi  în 200 ml de apă  până rămâne doar un sfert din cantitate. Adaugi puţină miere şi consumi de două ori pe zi. Poate acţiona şi ca stimulent al poftei de mâncare.