Alimente care îmbunătăţesc vederea. 8 alimente care ajută mult

1 72637 original jpg jpeg

Morcovii sunt de când te ştii un must-have pe lista de alimente necesare pentru ochi sănătoşi şi vedere clară. Dar există şi alte alimente care îmbunătăţesc vederea.

1. Alimente care îmbunătăţesc vederea - Spanacul

Te-ai întrebat vreodată de ce "Popeye Marinarul" nu purta ochelari? Ei bine,pentru că mânca foarte mult spanac. Această legumă este bogată în antioxidanţi,şi anume luteină şi zeaxantină,care previn problemele de vedere cauzate de îmbătrânire,precum degenerescenţa maculară şi cataracta.

2. Papaya

Acest fruct conţine vitamina A şi flavanoide,care previn deteriorarea membranei ochiului şi,prin urmare,are un rol important în protejarea ohilor de posibile infecţii.

3. Alimente care îmbunătăţesc vederea - Dovleac

Deşi noul trend împrumutat de la englezi este să asociem acest fruct cu petrecerile de Halloween,dovleacul este de fapt foarte bun pentru ochi. Interesant este faptul că numai 100 g de dovleac îţi oferă în jur de 8513 UI de vitamina A,care este mai mult decât suficientă pentru a menţine vederea clară. Aşa că adu-ţi aminte de copilărie şi de plăcinta cu bostan a mamei,şi roag-o să îţi facă din nou.

4. Portocale

Dacă tot se apropie iarna cu paşi repezi,cu siguranţă deja îţi miroase a portocale. Consumate zilnic,aceste citrice menţin sănătatea membranei ochilor şi te protejează de problemelede vedere. De asemenea,permit ochilor să absoarbă lumină şi,astfel,reduc riscul de insuficienţă vizuală.

5. Alimente care îmbunătăţesc vederea - Roşii

O roşie pe zi ar putea să ţină problemele de vedere la distanţă. Acest lucru se datorează prezenţei de licopen,un compus care protejeazăochii de radiaţiile nocive UV. De asemenea,prezenţa de vitamina E previne deteriorarea retinei,contribuind astfel la menţinerea unei vederi de iepure.

6. Fistic

Senzaţie de foame imediat după prânz? Mănâncă o mână de fistic. Asta va reduce senzţia de foame şi scade riscul de degenerescenţă maculară.

7. Alimente care îmbunătăţesc vederea - Mere

Aceste fructe sunt cel mai bun pariu atunci când vine vorba de menţinerea sănătăţii ochilor. Bogateîn  vitamina C si A,care îmbunătăţesc vederea,ele conţin şi vitamina B2 care combate radicalii liberi.

8. Ouă

Ştiai că proteinele joacă un rol important în menţinerea sănătăţii ochilor? Gălbenuşul de ou reduce subţierea maculei care controlează calitatea vederii şi previne cataracta,dar şi alte afecţiuni oculare cauzate de înaintarea în vârstă.