Alimente care te ajută să lupţi natural contra diabetului

1 71555 original jpg jpeg

Controlul asupra dietei tale este cea mai bună modalitate de a ţine sub observaţienivelul de zahăr din sânge şi a te feri de diabetul zaharat. Iar unele alimente îţi pot uşura sarcina.

Ceea ce mănânci are legătură directă cu nivelul zahărului din sânge,fie că se menţine în limitele normale sau că are valori ridicate. Deci,este important să ai o dietă raţională. Iată câteva alimente care te-ar putea ajuta.

Agrişele indiene

Acestea sunt bogate în vitamina C. De fapt,o mică agrişă are la fel de multă vitamina C ca şi echivalentul a două portocale. De asemenea,ele sunt bogate în compuşi fenolici,cum ar fi flavone şi antociani,care au puternice proprietăţi antioxidante. Consumate în mod regulat,sub formă de pulbere,suc sau în stare naturală,crude,acestea stimulează grupul de celule din pancreascare secretă insulina.

Grapefruitul

Acest fruct are indicele glicemic scăzut şi ajută la creşterea sensibilităţii la insulină,datorită unei flavonoide numitenaringenin. Chiar dacă nu eşti diabetică,consumul de grapefruit poate ajuta la prevenirea lui,odatăcu înaintarea în vârstă.

Frunzele de mango

Mango este considerat a fi un fruct controversat pentru diabetici,însă frunzele sale au anumite proprietăţi medicinale care fac minuni pentru cei ce suferă de diabet. Culege frunzele de mango,zdrobeşte-le şi prepară din eleo infuzie cu apă caldă. Bea acest amestec pentru a reduce nivelul de zahăr din sânge.

Castraveţii

Aceste legume ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge. Eleau un indice glicemic mic şi ajută la îmbunătăţirea producţiei de insulină de către celulele beta ale pancreasului.

Ceapa

Are proprietăţi anti-diabetice,care ajută la lupta împotriva diabetului zaharat de tip I şi de tip II. Datorită caracteristicilorhipoglicemiante,ajutăla îmbunătăţirea toleranţei la glucoză.

Usturoiul

Consumul de doi până la trei căţei de usturoi pe zi ajută la controlul diabetului zaharat,dar şi la reducere colesterolului şi la controlul nivelului de trigliceride.

Varza

Varza conţine o mulţime de antioxidanţi şi are proprietăţi antihiperglicemici,având acelaşi rol ca şi medicamentele pentru ţinerea sub control a diabetului zaharat.Recente

40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
cadouri de casa noua shutterstock 755663365 jpg
canapea si flori shutterstock 204510988 jpg
Mituri despre igiena feminina Sursa foto shutterstock 1254137329 jpg
Mancare fructe bautura jpg
Curatenia d eprimavara Sfaturi utile 624621179 jpg
Prajitura mozaic cu biscuiti Sursa foto shutterstock 2017645007 jpg
avocado jpg
Manichiura cu gel jpg
protejarea mediului jpg
Supa crema d e legume Sursa foto shutterstock 152318729 jpg
5 exercitii prin care iti imbunatatesti memoria Sursa foto Pixabay jpg
Desert la pahar cu biscuiti si capsune Sursa foto shutterstock 1730195509 jpg
bere sursa  Shutterstock jpg
par tocit shutterstock 666751225 jpg
Aparat de cafea jpg