Alimente care te protejează de Alzheimer

1 68682 original jpg jpeg

Cercetătorii încă nu ştiu ce cauze stau la baza declanşării Alzheimer, dar studiile arată că boala este asociată cu apariţia de plăci senile şi pierderea substanţei chimice care permite comunicarea între celulele nervoase.

Împiedică deteriorarea creierului

Aşadar,accentul se mută pe cum se poate împiedica deteriorarea creierului. Obiceiurile comportamentale,stimularea mentală şi o dietă adecvată sunt armele cu care poţi lupta împotriva cumplitei boli.

Există anumite alimente care reduc riscul cardiovascular. Cu alte cuvinte,componentele lor naturale pot preveni apariţia plăcilor amiloide. Aceste alimente protejează natural împotriva Alzheimer. Este adevărat că acest lucru nu îţi garantează că eşti complet ferită de Alzheimer. Este pur şi simplu vorba de a avea obiceiuri nutritive bune,un regim alimentar sănătosşi adecvat,pe care le poţi completa cu câteva obiceiuri comportamentale şi cognitive.

Iată care sunt alimentele care previn Alzheimer.

Fructele citrice

Nu se poate vorbi despre alimente care protejează împotriva Alzheimer, fără a fi menţionate citricele,cum ar fi lămâile,portocalele,căpşunile,mango,afinele,care au un conţinut uimitor de vitamina C şi proprietăţi antioxidante uriaşe. Aceşti compuşi previn acumularea de ingrediente nocive în creierul tău.

Curry

Începe să foloseşti acest ingredient cât de des posibil,în bucătărie,mai ales curry-ul galben. Este un condiment delicios cu o cantitate mare de turmeric. Are proprietăţi medicinale foarte interesante care previn Alzheimer,deoarece are acţiune antiinflamatoare şi îmbunătăţeşte activitatea cerebrală.

Vinul

Este un bun anti-inflamatori,care împiedică inflamarea ţesutului cerebral, previne sau reducere riscul de a dezvolta demenţă sau boli neurodegenerative cum ar fi Alzheimer. Recomandat este să bei doar un pahar de vin pe zi.

Vitamina D

Aceasta este o vitamină excelentă pe care o poţi obţine de la lumina soarelui şi din câteva alimente.  Ea ajută la stimularea sistemului imunitar eliminând proteinele beta-amiloide,cauza principală a leziunilor creierului care provoacă Alzheimer. 

Cafeaua

Studii recente publicate în Journal of Alzheimer arată că cafeină oferă o anumită protecţie împotriva apariţiei bolii Alzheimer. Cafeaua previne acumularea de proteine ​​care distrug neuronii din creier şi poate chiar încetini evoluţia bolii la oameni care au dezvoltat-o deja.