Alimente la care nu te-ai fi gândit că nu trebuie consumate crude

1 72955 original jpg jpeg

Ştim cât este de sănătos să mâncăm legume şi alte alimente crude, datorită vitaminelor şi mineralelor pe care ţi le asigură. Însă există unele alimente, în special legume, pe care nu trebuie să le mănânci crude.

Cartofii

Pe cât de gustoşi sunt cartofii prăjiţi,pe atât de nesănătoşi sunt cei cruzi. Amidonul conţinut de aceştia poate duce la balonare şi gaze abdominale. Mai periculoşi decât aceştia sunt cei de culoare verzuie pe sub coajă,din cauza expunerii prelungite la soare. Apare o cantitate mare de solanină,ceea ce poate duce la dureri de cap şi probleme digestive.

Fasolea roşie

Fasolea roşie este foarte sănătoasă pentru organism,însă dacă o mănânci gătită. Crudă,aceasta poate duce la greaţă,vărsături,diaree severă,potrivit prevention.com. Aceste efecte sunt cauzate de o substanţă care se găseşte în fasolea roşie,lectina. Aceasta nu mai este toxică în urma fierberii.