Alimentele esenţiale pentru sănătatea arterelor
Uleiul de măsline extravirgin este cea mai bună opţiune pentru menţinerea arterelor sănătoase, deoarece compuşii nutritivi ajută la echilibrarea nivelului de colesterol şi combat daunele produse de radicalii liberi. Află care sunt celelalte alimente care îmbunătăţesc sănătatea arterelor.
Peşte gras
Peştele gras este sursă bogată de acizi graşi Omega-3. După ce aceştia sunt asimilaţi de organism, ei scad nivelul colesterolului şi al trigliceridelor, grăsimi care pot bloca arterele. În schimb, aceste grăsimi sănătoase stimulează producţia de colesterol bun, eliminând lipidele care pot afecta sănătatea corpului. În plus, peştele conţin aminoacizi şi minerale esenţiale, amândouă fiind necesare pentru prevenirea inflamaţiei şi a problemelor cauzate de fluxul sangvin deficitar. Include în alimentaţie, de cel puţin două ori pe săptămână, peştele.
Roşie
Licopenul, un puternic antioxidant care se găseşte în roşie, are beneficii pozitive asupra sănătăţii inimii şi arterelor. Această substanţă previne oxidarea colesterolului rău care se depune pe peretele arterelor şi combate inflamaţia, acestea putând afecta fluxul sangvin.
Ghimbir
Ghimbirul conţine un antioxidant puternic, cunoscut sub numele de gingerol, compus care are proprietăţi antiinflamatorii. Acesta îmbunătăţeşte sănătatea arterelor şi circulaţia sangvină, promovând eliminarea lipidelor care se depozitează pe peretele arterelor. Poţi include ghimbirul în ceai sau în smoothie-uri.
Fulgi de ovăz
Fulgii de ovăz au capacitatea de a curăţa arterele, prevenind arteroscleroza. Fibrele dietetice care se găsesc în fulgii de ovăz îmbunătăţesc digestia şi procesul metabolismului. Include în alimentaţie fulgii de ovăz, de trei ori pe săptămână, iar arterele tale vor fi curate şi elastice.
Afine
Datorită conţinutului ridicat de antioxidanţi şi fibre dietetice, afinele nu trebuie să lipsească din dieta ta. Aceste substanţe curăţă arterele şi previn creşterea nivelului de colesterol. Mulţumită acestei proprietăţi, afinele curăţă întregul organism şi reduc efectele negative ale radicalilor liberi. Prin consumul zilnic de afine, vei reuşi să încetineşti procesul de îmbătrânire şi să reduci riscul de afecţiuni cardiovasculare.
Credit foto: www.herbalremediesadvice.org