Anasonul stelat, un remediu pentru riduri

1 71033 original jpg jpeg

Majoritatea tratamentelor antirid sunt foarte costisitoare şi, de multe ori, dureroase. Dar există o modalitate ieftină şi fără durere, prin care poţi să estompezi ridurile faciale profunde. Iată cum!

Originar din zona Mării Mediteraneane,anasonul este acum cultivat în zonele cu climat cald din toată lumea. Planta poate să crească până la 60-80 cm. Frunzele au formă de pene,iar seminţele au o aromă distinctă,dulce. Toate părţile plantei pot fi utilizate,inclusiv uleiul şi rădăcinile.

Planta nu este folosită numai în preparatele culinare,ci şi ca medicament. De exemplu,frunzele proaspete sunt adăugate la tocăniţe,sosuri,salate,supe,fripturi. Seminţele de anason sunt,de asemenea,utilizate în panificaţie,lichioruri. Vermutul,ouzo şi anisette sunt băuturi alcoolice aromatizate cu seminţe de anason. Anasonul este,de asemenea,folosit şi pentru a aromatiza bomboanele şi prăjiturile.

Cel mai important compus care se găseşte în anasonul stelat este anetolul,care are efecte estrogene şi este utilizat pentru a trata problemele de reproducere la bărbaţi şi femei. Totodată,ceaiul de anason este util pentru netezirea ridurilefaciale.

Cum prepari infuzia de anason stelat

Pentru prepararea ceaiului,utilizează o lingură de seminţe de anason,trei căni de apă şi un ceainic din sticlă sau din ceramică. Ustensilele din metal trebuie să fie evitate. Cu toate că apa de la robinet este acceptabilă,fitoterapeuţii susţin că apa distilată sau pură creşte puterea ceaiului.

Pune apa la fiert,dă-o deoparte,adăugă seminţele şi lasă-le la infuzat 10-15 minute. Ceainicul trebuie să fie acoperit astfel încât uleiurile volatile să nu se evapore.

Când ceaiul s-a răcit,strecoară-l şi depozitează lichidul într-un borcan de sticlă. Ceaiul poate fi folosit atât cald,cât şi rece. Spală-te în fiecare dimineaţa cu infuzia obţinută,acordând o atenţie deosebită liniilor fineşi a ridurilor faciale. Primele rezultate le vei vedea peste câteva săptămâni.

Credit foto:www.herbalteasonline.com