Apariţia hemoroizilor în sarcină

Sarcina reprezintă unul dintre cele mai frumoase momente din viaţa oricărui cuplu. Însă, în această perioadă, viitoarea mămică se va confrunta cu o serie de modificări, care îi pot influenţa starea de bine.

image

O problemă cu care se poate confrunta aceasta este reprezentată de apariţia hemoroizilor. Dacă şi tu te confrunţi cu hemoroizi in sarcina, te invităm să citeşti în continuare despre: ce sunt şi cum poţi preveni reapariţia lor, dar şi ce metode de tratament ai la dispoziţie.

Ce sunt hemoroizii şi de ce apar în timpul sarcinii

Hemoroizii care apar în timpul sarcinii nu numai că pot transforma această experienţă într-una dificilă şi neplăcută pentru viitoarea mămica, dar ei pot rămâne chiar şi după naştere.

Hemoroizii sunt acele vase de sange situate la nivelul anusului sau a rectului şi care în timp s-au inflamat. Cauzele care duc la apariţia lor sunt numeroase. Cele mai comune cauze sunt: statul prelungit pe scaun, constipaţia, diareea, obezitatea, consumul exagerat de alimente picante şi alcool etc. Însă, în sarcină, hemoroizii apar atunci când uterul se măreşte şi apasă din ce în ce mai tare pe aceste vene.

Este important să ştii că hemoroizii apăruţi în timpul sarcinii, cu toate că pot cauza un disconfort destul de mare, nu cauzează probleme de sănătate grave mămicii şi nici nu pun în pericol dezvoltarea fătului.

În cele mai multe cazuri, după apariţia bebeluşului (după naştere), hemoroizii dispar de la sine. Dar există şi situaţii când hemoroizii pot rămâne chiar şi după naştere . În acest caz este necesar să se efectueze o serie de investigaţii şi să existe o schemă de tratament recomandată de un medic specialist.

Cum poţi preveni apariţia sau reapariţia hemoroizilor

Chiar dacă nu există încă niciun simptom, care să indice prezenţa hemoroizilor, îţi recomandăm:

-          Să eviţi statul prelungit în şezut! Chiar dacă ai o sarcină uşoară, care îţi permite încă să lucrezi, îţi recomandăm să eviţi statul prelungit pe scaun şi să încerci să faci miscare, cât de des poţi.

-          Să menţii ingiena zonei intime! După fiecare vizită la toaletă încearcă să cureţi zona cu apă călduţă. În cazurile în care acest lucru nu este posibil poţi curăţa zona cu şerveţele umede. Atenţie, alegerea tipului de şerveţele este extrem de importantă. Nu opta pentru produsele care conţin alcool sau parfum. De asemenea, hârtia igienică folosită ar trebui să fie una fină, de preferat, fără parfum.

-          Să ai o dietă alimentară echilibrată, care să conţină alimente bogate în fibre, precum: avocado, mere, pere, prune, banana, linte, fulgi de ovăz, orez brun, fasole, mazare, seminte de floarea soarelui sau fistic.

-          Să mergi la toaletă imediat ce simţi nevoia şi să eviţi să petreci prea mult timp acolo.

-          Să eviţi alimentele picante sau condimentate.

-          Să consumi cel puțin 6-8 pahare de lichide pe zi.

Simptome asociate cu boala hemoroidală

Sunt cazuri în care hemoroizii sunt mai dificil de diagnosticat, ne referim aici la hemoroizii interni care sunt în cele mai multe cazuri nedureroşi. În general, simptomele asociate bolii hemoroidale sunt:

-          Prezenţa sângelui în scaun;

-          Durere şi disconfort în zona anală;

-          Senzatie de mancarime sau/şi usturime în regiunea anală;

-          Inflamatii în zona anală;

Tratarea hemoroizilor apăruţi în sarcina

Senzatia de mancarime si arsura, durerea si sangerarea in timpul scaunului sunt extrem de neplăcute şi pot cauza un disconfort uriaş pentru viitoarea mămica. Prin urmare, îţi recomandăm să ceri sfatul unui medic specialist care să te îndrume spre un tratament corect şi eficient.

Exista  numeroase optiuni pentru tratarea hemoroizilor, însă nu toate sunt potrivire pentru o viitoare mămica. Prin urmare, o vizită la medicul proctolog te poate ajuta sa alegi tratamentul potrivit pentru tine. Medicul curant îţi poate recomanda: medicamente, creme, bai pentru şezut, comprese pentru şezut, supozitoare şi şerveţele umede pentru hemoroizi etc.Recente

shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg
otet jpg
Click! pofta buna jpg
Cele mai bune alimente pentru rinichi  jpg
Maini tinand un pahar cu apa jpeg
haine  jpg
pliculețul de ceai  sursa   Shutterstock jpg