Mănâncă mai des porumb! Vezi ce efecte surprinzătoare are!

Porumbul este un aliment de bază în întreaga lume. Nu doar versatilitatea lui îl face prezent sub diverse forme pe mesele multora, ci şi efectele benefice pe care le are.

frigarui de curcan cu porumb jpeg

Nutriţioniştii recomandă consumul frecvent de porumb celor care vor să slăbească, să întârzie îmbătrânirea prematură, dar şi celor cu problemele digestive. Dacă te-ai decis să-ţi schimbi dieta şi să mănânci mai sănătos, ai grijă să incluzi şi porumbul sub toate formele sale!

Îmbunătăţeşte digestia

Porumbul dă un impuls tractului digestiv lent. Un studiu publicat în „The Journal of Nutrition‟ a arătat că un consum regulat de fibre solubile şi polidextroză, două tipuri de fibre conţinute de porumb, ajută pe cei care au probleme digestive.

Un echilibru al florei intestinale este esențial pentru avea un tractul digestiv sănătos, cu atât mai mult cu cât 70% din sistemul imunitar este localizat în intestin.

Includerea porumbului în dietă poate ajuta la menținerea acestui echilibru. Şi fibrele solubile din porumb au efect prebiotic. Cresc cantitatea de bifidobacterii benefice sistemului digestiv.

Vezi și: Cum se fierbe corect porumbul! Trucul folosit de gospodine

Reduce colesterolul rău

Colesterolul mărit poate fi redus şi prin înlocuirea uleiului de floarea-soarelui cu cel de porumb. Un studiu publicat în „The Journal of Nutrition‟ în anul 2018 a atras atenţia asupra faptului că un consum de patru linguri de ulei de porumb pe zi scade nivelul de colesterol rău în proporții mai mari decât la cei care consumă ulei de cocos sau alt tip de ulei.

Ţine diabetul sub control

Diabetul este o boală care nu poate fi vindecată, ci doar menţinută sub control. Acesta este motivul pentru care monitorizarea dietei este extrem de importantă dacă ai diabet. Porumbul conține substanțe fitochimice, iar acestea reglează insulina prezentă în sânge. De aceea, dacă vei mânca mai des porumb îţi vei putea controla creșterea și scăderea zahărului din organism.

image

Previne hemoroizii

Porumbul are aproape 19% din doza zilnică de fibre necesară, ceea ce înseamnă că este venefic pentru a prevenii probleme digestive precum constipația, diareea sau hemoroizii. De asemenea, te poate proteja de cancerul de colon. Fibrele sunt necesare pentru facilitarea mișcării din interiorul tractului digestiv, iar porumbul, care le conţine din plin, este benefic şi celor care suferă de sindrom de colon iritabil.

Citește și: Remedii verificate cu mătase de porumb

Te fereşte de boli de inimă

Porumbul dulce este bogat în vitamina C, de aceea este un aliment antioxidant care previne bolile de inimă și cancerul. Consumat frecvent, îţi conferă şi carotenoizi ca luteina şi zeaxantina, antioxidanți care combat efectele radicalilor liberi, inclusiv leziuni celulare, boli de inimă, cancer.

FOTO: Shutterstock