Aşa poţi combate constipaţia

1 80249 original jpg jpeg

Stilul de viaţă sedentar şi alimentaţia nesănătoasă pot afecta tranzitul intestinal, cauzând constipaţia. Această problemă digestivă poate fi combătută cu medicamente, dar la fel de eficientă este şi alimentaţia. Sunt câteva produse alimentare care acţionează eficient, şi anume:

Căpşunile

Bogate în vitamina C, căpşunile sunt cunoscute pentru proprietăţile antibacteriene şi antiinflamatorii, iar cantitatea mare de  fibre prezente în fructe poate combate constipaţia într-un mod natural. Mănâncă zilnic trei-patru căpşuni.

Iaurtul

Chiar dacă produsele lactate sunt cunoscute pentru faptul că provoacă probleme digestive, substanţele nutritive din iaurt acţionează pozitiv. Iaurtul este sursă de probiotice, care sunt bacterii bune şi care menţin sistemul digestiv sănătos. Mănâncă zilnic câte un iaurt natural. Recomandat este cel grecesc.

Prunele

Substanţele nutritive (vitaminele A şi C, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier) din prune acţionează ca un laxativ, îmbunăţind contracţiile musculare. A fost demonstrat că prunele uscate sunt tratament natural împotriva constipaţiei. Evită prunele dacă eşti sensibilă la substituienţii zahărului.

Fulgii de ovăz

Probabil cea mai comună alegere la micul dejun după ouă, fulgii de ovăz sunt faorte buni şi recomandaţi persoanelor care suferă de constipaţie. Sunt uşor de digerat şi ajută la menţinerea sub control a nivelului de colesterol, plus că sunt consideraţi foarte buni pentru diabetici şi cardiaci. Mănâncă în fiecare dimineaţă câte un bol de iaurt cu două-trei linguri de fulgi de ovăz.

Broccoli

Legumele şi fructele trebuie să facă parte din alimentaţia ta dacă te confrunţi cu probleme digestive precum constipaţia. Cantitatea mare de fibre, prezentă şi în broccoli, îmbunătăţeşte digestia. O cană de broccoli oferă organismului 10% din doza zilnică necesară de fibre.

Migdalele

Bogate în grăsimi sănătoase, migdalele conţin şi alte substanţe nutritive esenţiale pentru sănătate, inclusiv fibre solubile. Cu toate acestea, consumă-le responsabil...cu moderaţie, adică. Nu mânca mai mult de un pumn de migdale, fără sare, în fiecare zi.

Fasolea neagră

O ceaşcă de fasole neagră îi oferă organismului mai mult de 15 grame de fibre solubile, compuşi nutritivi care joacă un rol esenţial în procesul de digestie. În plus, fasolea neagră este fortificată cu proteine, care sunt la fel de bune pentru digestie.

Dacă problema nu se îmbunătăţeşte nici după ce incluzi aceste produse în alimentaţie, recomandat este mergi la un medic. Poate cauza este alta!