Alimente pentru constipaţie. 8 propuneri de laxative naturale

alimente pentru constipaţie jpeg

Am pregătit pentru tine o listă cu laxative naturale, care să te ajute pe drumul către o burtică de vis. Iată câteva alimente pentru constipaţie.

Femeile vorbesc despre corpul lor mai mult ca niciodată. Un subiect este, însă, tabu. Sau aproape un tabu. Constipaţia e mult mai des întâlnită la femei decât la bărbaţi. Se poate ca fluctuaţiile hormonale să fie una dintre cauze. Ciclul, schimbările în dietă, stresul, somnul, călătoriile... toate astea pot să-ţi perturbeze activitatea intestinală şi să-ţi provoace disconfort puternic.

1. Alimente pentru constipaţie - Apa

Hidratarea e o chestie bună nu numai pentru intestinul tău, dar pentru... în fine... cam pentru tot ce ţine de sănătatea organelor interioare şi exterioare. Lipsa apei se traduce, printre altele, şi printr-un peristaltism lent. Colonul absoarbe foarte multă apă, aşa că trebuie să te asiguri că ai mereu în corp o cantitate optimă de apă.

2. Iaurtul

Iaurtul şi alte alimente probiotice sunt foarte bune pentru digestia ta. Indiferent că ai diaree sau eşti constipată, iaurtul grecesc te ajută oricum. Milioanele de bacterii din intestin nu sunt toate bune. Activitatea lor înseamnă reziduri eliminate în colon (şi, de fapt, pe tot tractul digestiv), astfel că asta duce la balonare, indigestie, mişcări neregulate ale intestinului). Iaurtul grecesc e o sursă bună de bacterii benefice, care anihilează reziduurile rămase din activitatea bacteriană şi reconstituie cantitatea de bacterii benefice.

3. Frunzele verzi, pe lista cu alimente pentru constipaţie

Spanacul, varza kale, varza albă şi roşie, salata, toate frunzele verzi stimulează peristaltismul, pentru că sunt pline de fibre. Dar foarte mulţi oameni ignoră aportul de frunze verzi în organism, astfel că încep şi problemele cu digestia. Toate lucrurile ar fi mult mai simple dacă ar mânca o salată pe zi.

4. Aloe vera

Poate că foloseşti aloe vera pentru măşti cosmetice sau îngrijirea corpului. Dar îţi propunem să cauţi suc de aloe vera în hipermarket, pentru că te ajută la digestie. Plus că e un bun stimulent al imunităţii.

5. Alimente pentru constipaţie - Seminţele de chia

Sperăm că ştii că, dacă laşi seminţele de chia în apă, se transformă, în câteva minute, într-un fel de gel. Asta demonstrează calitatea lor foarte bună de laxative naturale. Odată ajunse în sistemul digestiv, seminţele de chia îşi măresc volumul, iar acea textură de gel ajută la alunecarea reziduurilor în intestin. Strecoară-ţi seminţe de chia prin mâncare şi aşteaptă-te la un scaun bun.

6. Seminţele de in

O linguriţă de seminţe de in conţin 3 grame de fibră, care ajută peristaltismul. Sunt bogate în magneziu, iar acel mucilagiu care devin în sistemul tău digestiv te ajută să scapi de constipaţie.

Miere de salcâm beneficii

7. Fructele sunt alimente pentru constipaţie

Sunt excelente în promovarea peristaltismului. Bogate în fibre care mătură tot în calea lor. Sunt bune, de la mere la pere, la fructe de pădure... plus că sunt bogate în vitamine şi antioxidanţi. şi... gustoase!

8. Uleiurile

Uleiul de măsline, de in sau de alte oleaginoase ajută şi ele la digestie. O singură lingură de ulei e foarte bună pentru efectul de „mătură“.

Sursa foto: www.brazilmycountry.com



Recente

cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg