Aşa restabileşti echilibrul hormonal

1 78810 original jpg jpeg

Una dintre problemele de sănătate care afectează cel mai mult femeile de toate vârstele din întreaga lume este dezechilibrul hormonal. Ciclul menstrual neregulat, acneea, fluctuaţiile de greutate sunt câteva dintre consecinţele cu care se confruntă corpul tău. Există totuşi câteva soluţii pentru restabilirea echilibrului hormonal.

Suplimente cu Omega-3

Acizii graşi esenţiali Omega-3 sunt esenţiali pentru menţinerea echilibrului hormonal şi pentru fertilitate. Dacă nu consumi suficiente alimente precum peştele, ouăle, miejii de seminţe, ia suplimente cu Omega-3.

Plante adaptogene

Printre cele mai eficiente plante care ajută organismul să se adapteze nevoilor tale şi să regleze echilibrul hormonal se numără mielăreaua, rădăcina de lemn-dulce, busuiocul sfânt sau rădăcina de astragalus.

Dietă organică

Optează pentru alimente naturale şi organice, căci cele procesate şi tratate cu hormoni cresc riscul dezechilibrelor hormonale. Consumă multe fructe şi legume, deoarece acestea conţin minerale şi vitamine.

Ulei de cocos

Acesta nu este ideal doar pentru menţinerea greutăţii sub control, cât şi pentru micşorarea colesterolului. Dacă ai probleme cu tiroida, uleiul de cocos îţi poate fi de ajutor. Tot ceea ce trebuie să faci este să îl adaugi în preparate sau să consumi dimineaţa, pe stomacul gol, o linguriţă de ulei de cocos.

Un stil de viaţă activ

Dincolo de alimentele care te pot ajuta să echilibrezi activitatea hormonală, un stil de viaţă care include mişcarea, fie la sală, fie acasă este absolut necesar. Vei observa că sportul practicat cu regularitate te va ajuta să reglezi chiar şi ciclul menstrual.