Aşa scapi rapid de balonare

1 78029 original jpg jpeg

Dacă ai observat că abdomenul tău arată frecvent precum burtica unei gravide , chiar dacă nu mănânci mult şi faci sport, este foarte posibil ca acest lucru să fie din pricina alimentelor care provoacă balonarea. Elimină-le din dietă şi vei vedea rezultate în mai puţin de 24 de ore!

Băuturile acidulate

Această categorie cuprinde sucurile carbogazoase, berea şi apa minerală despre care se ştie că umpflă rapid stomacul. Dacă îţi doreşti să ai un abdomen plat, evită-le şi înlocuieşte-le cu cel puţin 8 pahare de apă consumate în fiecare zi sau cu ceaiuri din plante.

Guma de mestecat

Dacă ai obiceiul să mesteci gumă, chiar dacă acesta te poate ajuta să îţi menţii dantura curată pe timpul zilei şi să ai o respiraţie proaspătă, poate cauza balonarea în acelaşi timp din cauza îndulcitorilor pe care îi conţine. În plus, în momentul în care mesteci gumă, înghiţi inevitabil aer care va determina flatuenţa.

Alimentele care conţin sodiu

Sodiul face corpul să reţină apă, de aceea, consumul alimentelor bogate în sodiu va duce inevitabil la umflarea stomacului. Cu o zi înainte de un eveniment important evită alimentele care conţin sodiu şi consumă mâncare nepreparată termic. Nutriţioniştii recomandă consumul de banane, deoarece acestea conţin potasiu, care ajută la eliminarea sodiului din organism.

Alcoolul

Fără doar şi poate, alcoolul este una dintre principalele cauze care provoacă balonarea. De aceea, de fiecare dată când eşti în oraş şi savurezi un pahar de vin, de exemplu, te poţi aştepta să aibă acest efect.

Zahărul

Preparatele care conţin zahăr adăugat conţin calorii goale, care îţi dau doar pe moment senzaţia de saţietate, însă, la scurt timp, te fac să te simţi şi mai înfometată. Stai departe de ele şi înlocuieşte-le cu alimente sănătoase, care nu privează organismul de vitamine şi minerale esenţiale.