„Bărbații trebuie să se epileze pe picioare?‟ Ce răspunde specialistul

Părul nedorit de pe corp reprezintă o problemă pentru femei, însă și pentru bărbați. Femeile sunt deja obișnuite, de ani buni, cu diferite metode de epilare, dar ce se întâmplă în cazul bărbaților, este necesar să se epileze? 

image

Epilatorul, lama de ras și benzile de ceară sunt instrumente fără de care unele femei și, mai nou, bărbații nu pot trăi. Dacă epilarea la femei este un subiect des dezbătut, epilarea la bărbați este o acțiune destul de controversată. Iată spune dermatologul Dhaval Bhanusali, din New York, cu privire la epilarea bărbaților!  

Trebuie să se epileze bărbații?

Conform specialistului, epilarea la bărbați este o decizie personală, care ține strict de preferința estetică și de fiecare în parte. Desigur, dacă vor să apeleze la această metodă, înainte de epilare, bărbații trebuie să țină cont de câteva aspecte, la fel ca femeile. „Dacă folosești lama, ai grijă la posibilele riscuri, mai ales la firele de păr încarnate și la posibile tăieturi pe corp. Nu-ți agresa pielea, utilizează înainte și după o cremă / ulei de ras și folosește lamele de ras doar cât este nevoie!‟, sfătuiește medicul. 

Citește și: Ce trebuie să știi înainte de epilare. Sfaturi pentru a preveni probleme precum foliculita 

Specialistul recomandă înlocuirea lamelor de ras, după fiecare două, până la trei utilizări, în cazul epilării pe corp și după șase, până la opt utilizări, în cazul bărbieritului. După epilare, înainte să depozitezi lamele, este bine să le clătești cu apă fierbinte, apoi să le lași să se usuce la aer, într-un loc răcoros și uscat. 

Vezi și: Păr facial? Șase metode care te scapă de această problemă

Dacă dorești să minimizezi toate aceste eforturi, atunci ia în considerare folosirea unui aparat de ras electric, utilizarea aparatului de epilat sau vizita în salonul unui profesionist: „Întotdeauna încurajez igienizarea aparatelor de ras și aparatelor de epilat. Dermatologul te poate sfătui cel mai bine cu privire la metoda care ți se potrivește. Îți poate recomanda inclusiv epilarea difinitivă cu laser‟, remarcă medicul. 

Sursă foto: Shutterstock