Băutura care previne 5 afecţiuni
Remediile naturale sunt cele mai bune pentru a preveni dezvoltarea mai multor boli. Un leac vechi este apa cu turmeric, lămâie şi miere, care are puternice proprietăţi antiinflamatoare şi anticancerigene.
Turmericul este planta cunoscută pentru utilizările ei în medicina naturistă. Acest condiment puternic are capacitatea de a preveni mai multe boli, deoarece conţine compuşi bioactivi cu proprietăţi medicinale uimitoare.
Însă, în scop terapeutic se foloseşte rădăcina de turmeric, care conţine uleiuri volatile, sescviterpene (alfa şi beta turmerone, alfa-curcumen, zinziberen), monoterpene, un colorant de culoare galbenă, numit curcumină, săruri minerale, peptide solubile în apă (turmeriu peptidă) şi polizaharide. Curcumina care se găseşte în turmeric este un antioxidant puternic, care previne dezvoltarea mai multor afecţiuni.
Condimentul poate fi inclus în diferite reţete, dar, cel mai des, el este combinat cu apă. Pune o lingură de turmeric într-un pahar de apă şi bea-l dimineaţa pe stomacul gol. Iată ce boli poţi preveni, dacă consumi această băutură.
Dacă bei apă cu turmeric, previi diabetul zaharat de tip 2 şi reduci nivelul de insulină.
Inflamaţia cronică
Inflamaţia cronică poate avea efecte negative serioase. Dar turmericul conţine curcumină, compus care are proprietăţile antiinflamatoare şi antioxidante, ele având capacitatea de a combate această afecţiune.
Artrita
Dacă bei apă cu turmeric, înlături radicalii liberi nocivi care dăunează celulelor din organism. În plus, este ameliorată durerea articulară, care este destul de dureroasă.
Afecţiunile cardiovasculare
Curcumina previne închegarea sângelui în artere, coagularea sangvină fiind cunoscută ca principala cauză a afecţiunilor cardiovasculare şi a problemelor de inimă.
Cancerul
Dacă bei apă cu turmeric, previi proliferarea sau dezvoltarea celulelor canceroase în organism.
Credit foto: www.boldsky.com