Băutura care-ţi curăţă ficatul
Beneficiile uleiului de măsline şi ale lămâiei sunt bine-cunoscute. Combinate, aceste ingrediente protejează şi curăţă ficatul.
Importanţa ficatului
Ficatul joacă un rol major în metabolism şi are ca sarcină detoxificarea organismului de toxine şi de deşeurile metabolice. Când ficatul este suprasolicitat,este posibil să apară erupţii pe piele.
Beneficiile lămâiei în detoxificarea ficatului
Lămâilesunt unele dintre cele mai bune alimente pentru curăţarea ficatului. Potrivit doctorului Alexander F. Beddoe,ficatul produce din sucul de lămâie proaspăt mai multe enzime decât ar produce din oricare alt aliment.
Boli hepatice
S-a demonstrat că utilizarea coajei de lămâie reduce nivelul de colesterol,potrivit unui studiu din 2002 efectuat de o echipă de cercetători olandezi. Rezultatele,publicate în „European Journal of Nutrition“,a arătat că lămâile sunt eficiente în scăderea colesterolului din sânge şi ficat.
Cu toate că studiile au fost efectuate pe animale,aceste rezultate arată că un consum regulat de coajă de lămâie ar putea fi benefic pentru cei cu boli de ficat gras.
Lămâia conţine un antioxidant puternic
Doar o lămâie conţine 88 % din recomandarea zilnică de vitamina C. Vitamina C este un antioxidant puternic,care este necesară pentru obţinerea glutationului. Acesta din urmă este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi din corp şi se găseşte în fiecare celulă din organism şi protejează corpul de bacterii,virusuri,precum şi toxine.
Un nivel scăzut de glutation duce la apariţia stresului oxidativ,infectii şi cancer. Iar ficatul se suprasolicită,fiind incapabil să-şi facă treaba.
Cum ajută uleiul de măsline în detoxificarea ficatului
Uleiul de măsline,în special cel extra virgin,are proprietăţi antioxidante. Un studiu din 2010 efectuat de o echipă de cecetători a descoperit că uleiul de măsline extravirgin oferă protecţie împotriva toxinelor care cauzează stres oxidativ şi afectează ficatul.
Cum prepari băutura
Pune într-un pahar sucul de la o jumătate de lămâie şi 1-2 linguri de ulei de măsline extravirgin,presat la rece. Omogenizează bine ingredientele şi consumă băutura în fiecare zi.