Beneficiile miraculoase ale smochinelor - Previn cancerul

1 70748 original jpg jpeg

Smochinele reprezintă alegerea perfectă pentru a menţine sănătatea oaselor, a ficatului şi a sistemului digestiv. Aceste fructe sunt bogate în beta-caroten, în vitaminele A, C, E şi K, plus alte vitamine şi minerale cum ar fi calciul, cuprul şi fierul.

Iată de ce este indicată includerea smochinelor în alimentaţie:

Previn cancerul

Conţinutul de cumarină din smochine poate reduce riscul de cancer de prostată. Consumul regulat de smochine reduce,de asemenea,riscului de cancer de sân şi cancerul de colon.

Reduc colesterolul

Fibrele solubile găsite în smochine,numite pectine,ajută la reducerea colesterolului din sânge.

Previn hipertensiunea arterială şi atacul de cord

Conţinutul de potasiu,Omega-3 şi Omega-6 din fructele de smochin menţin stabilă tensiunea arterială.

Utile în vindecarea diabetului zaharat

Frunzele de smochin au proprietăţi de vindecare. Decoctul din frunze de smochin poate ajuta pacienţii cu diabet zaharat în a reduce aportul de insulină.

Alte beneficii

Consumul de smochine poate reduce oboseala,îmbunătăţeşte memoria şi previne anemia.

Datorită efectului său laxativ,consumul acestor fructe este recomandat în cazuri de  constipaţie cronică.

Smochinele sunt eficiente în tratamentul de vindecare a hemoroizilor.

Atunci când se aplică pe piele,smochinele coapte pot vindeca inflamaţiile (abcese şi ulceraţii).

Smochinele sunt bogate în calciu şi potasiu,iar asta previne subţierea oaselor (osteoporoza) şi ajută la creşterea densităţii osoase.

Triptofanul din compoziţie induce un somn bun şi te scapă de insomnii.