Bigudiurile revin la modă: tipuri și trucuri pentru bucle cu volum

Lockdown-ul a devenit o sursă neașteptată de creativitate, în care ingeniozitatea celor mai tineri a reușit să dezvolte modalități dubioase de coafare a părului.

image

Tinerii din ziua de astăzi a căutat să obțină păr cu volum fără a folosi instrumente termice, pentru a păstra sănătatea părului. În acest context, platforme precum TikTok au dezvoltat tot felul de trucuri în care, în perioadele de izolare, până și cureaua halatului de baie era un ondulator eficient.

În această căutare a alternativelor cu consum mai mic de energie electrică și mai sănătoase pentru păr, clasicele bigudiuri au devenit cel mai râvnit obiect.

Totuși, este important de menționat că bigudiurile din 2022 au puțin sau nimic în comun cu acele bigudiuri folosite de mamele noastre acum câteva zeci de ani.

Bentița-bigudiu, tehnica Instagram

Poate că una dintre cele mai populare metode de ondulare a părului în pandemie a fost bentița de tip bigudiu. Acest obiect este extrem de simplu, respectiv un cilindru de spumă acoperit cu o mătase, satin sau orice husă din material moale – pentru a evita încrețirea. Pur și simplu așezi panglica ca pe o bentiță și începi să înfășori șuvițe de păr de fiecare parte a acesteia până când este părul este complet strâns în jurul ei. Câteva benzi de cauciuc sau elastice pentru a fixa bentița la capete și, poate, un mic periaj ușor ulterior și ai obținut niște bucle mari și elastice.

Popularitatea acestei metode de ondulare a crescut rapid, deoarece este o metodă nedureroasă care îți permite chiar să dormi cu ea. De asemenea, spre deosebire de bigudiuri tradiționale, atunci când tot părul este adunat, rezultatul nu este penibil, ba chiar invită la un selfie. Prin desfășurarea șuvițelor rezultă o podoabă capilară cu cele mai largi și naturale valuri, alături de cei câțiva centimetri de rădăcini netede și cu șuvițe frontale mai pufoase.

Bigudiuri „cupcake” / Bigudiuri „ventuză”

Le lipsește un nume exact și este complicat să le definim, dar bucla realizată cu ele este mai mică și ondulată decât creață. Din punct de vedere fizic, ele seamănă mult cu o mică ventuză, în jurul căreia este înfășurat părul. Cu celălalt capăt, șuvița este închisă în așa fel încât bucla să fie perfect protejată.

Simplitatea și dimensiunea acestui tip de bigudiuri facilitează găsirea de diferite dimensiuni și materiale pe piață. Unele dintre cele mai ușor de folosit sunt cele din silicon. Este recomandat să le folosești pe părul umed și să le lași să coafeze părul timp de o oră, dar rezistă și la căldura uscătorului. Un alt avantaj al acestora este că, fiind din silicon, se pot spăla fără nicio problemă.

Role colorate

Dacă ai văzut vreodată o coamă plină de role colorate, există două rezultate posibile după îndepărtarea lor. Una este cea a unei bucle înguste și foarte definite, cealaltă este cea a unui val în zig-zag în stilul părului de sirenă, cu mult volum, dar mai puțină definiție.

Dacă se realizează o buclă sau alta depinde de mai mulți factori. Pe de o parte, forma rolei, dacă este mai mult sau mai puțin înfășurată, este decisivă. Tipul de păr, precum și grosimea șuviței care a fost introdusă în rolă, afectează și definirea, ca să nu mai vorbim de importanța pregătirii părului în prealabil.

Modul în care acţionează aceste bigudiuri este unul dintre cele mai satisfăcător de urmărit. După perierea părului, se iau bucăți mici și se introduc în rola de plasă cu ajutorul unui cârlig. De îndată ce introduci părul și scoți cârligul, rola își recuperează forma de spirală și așa modelează șuvița. Cu cât este mai lungă, cu atât este mai bună definiția buclei.

Role fierbinți

Acestea sunt role individuale, de obicei ceramice, care funcționează ca o rolă tradițională, obținând o mai mare definiție prin coafarea părului cu căldură. Dacă în trecut ai urmărit îndeaproape acele role care erau fierte în apă și înfășurate pe păr încă fierbinți, arzându-ți destul de des degetele, aceasta este versiunea lor îmbunătățită. Desigur, aici sunt obligatorii protectoare termice pentru ca temperatura rolei, chiar dacă nu ajunge la cea a unei plăci de îndreptat sau ondulat, să nu deterioreze părul.Recente

casa bântuită foto  Shutterstock jpg
Pui souvlaki Sursa foto shutterstock 1145156660 jpg
rochii elegante jpg
Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau 1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde sursa  Shutterstock jpg
Intepatura de albine jpg
azil de batrani png
apa termala femeie zambind jpg