Cancerul de sân depistat la timp poate fi vindecat! Tipurile cancerului de sân

CANCERUL NON-INVAZIV (in situ) Este cancerul care nu a depășit structura în care a apărut (duct, lobul). Acest tip de cancer se împarte în două categorii: Carcinom ductal in situ (CDIS) este cancerul care apare în ducte; Carcinom lobular in situ (CLIS) este cancerul care apare în lobuli.

advert jpg

CANCERUL INVAZIV. Este acel cancer care a depășit structura în care a apărut inițial (duct, lobul) cu invazia țesutului mamar din jur. Acesta tip de cancer se împarte în două categorii: Carcinomul ductal invaziv (CDI) este cancerul care începe în ductele mamare și apoi se răspândește în țesuturile din structura sânului (acesta este cel mai întâlnit tip de cancer mamar; Carcinomul lobular invaziv (CLI) este cancerul care apare și se dezvoltă în lobuli dar tinde să se răspândească spre alte zone ale corpului.

Programează-te pentru un test gratuit de depistare a cancerului de sân!

Mai multe informații găsiți pe site-ul proiectului www.pentrutine.euaccesând pagina de Facebook „Pentru Tine sau la TelVerde (număr gratuit) 0800 410 020

Proiect „Creșterea capacităţii instituţionale și a competenţelor profesionale ale specialiștilor din sistemul de sănătate în scopul implementării Programului Național de screening pentru cancerul de sân” Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020. Contract de finanţare nr. POCU/259/4/9/120799 și implementat de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca.