Ce culori să porţi pentru a face impresie bună? Îţi spun experţii în psihologia culorilor!

Utilizatorii TikTok discută intens despre modul în care culorile pot afecta starea emoțională

image

O expertă în psihologia culorilor, Michelle Lewis, a arătat care sunt beneficiile adăugării anumitor culori în garderobă. Potrivit Insider.com, roşul stimulează energia atunci când te simți epuizat sau ai nevoie de un impuls suplimentar într-o zi lungă de lucru. De asemenea, roșul poate fi, o culoare potrivită când faci sport sau când nu găseşti resorturile interioare pentru a te pune în mişcare pentru o nouă zi de lucru. Descoperă ce alte culori te pot ajuta în diverse contexte!

Portocaliul şi verdele îţi redau echilibrul interior

Dacă sunteți în căutarea echilibrului în viața de zi cu zi, portocaliul este cu siguranță culoarea pe care ar trebuie s-o porți. Nuanțele portocalii sunt asociate cu un mediu familiar și-ţi redau calmul necesar. Atunci când te simţi stresat, alege haine de această culoare şi vei observa o îmbunătăţire a stări tale.

Şi culoarea verde are efect calmant şi de echilibrare când te simţi agitat, fiind o culoare primară. Este o culoare liniştitoare care ne ajută să ne mobilizăm să facem mai multe pentru a ne dezvolta atât pe plan personal, cât şi profesional.

Galbenul te face să priveşti viitorul cu speranţă

Cum galbenul este culoarea primară psihologică a sistemului nervos, după cum indică Michelle Lewis. „ne poate ajuta să ne simțim bucuroși, plini de speranță şi să ne ajute să ne concentrăm mai mult asupra viitorului nostru”.

Vezi și: Culoarea ideală pentru designul casei, după zodie. Taurii aleg crem, ce preferă Vărsătorii?

Albastrul aduce un plus de relaxare

Purtarea unor haine albastre ajută la reducerea ritmului cardiac și a tensiunii arteriale. Nuanțele de albastru au efecte calmante, fiind culoarea care îi face pe mulţi să se gândească la vacanțe. Purtat la întâlnirile importante din viaţa profesională, albastrul, mai ales cel închis, sporeşte încrederea celorlalţi în tine şi te calmează într-o situaţie stresantă.

Ştiai că…

…hainele de culoare roz sunt o alegere bună când vrei să te simţi confortabil?

Violetul este asociat cu spiritualitatea și relaţiile

Culoarea violete te ajută să te conectezi profund cu alte persoane. Este indicat s-o porţi când cunoşti persoane noi, pentru a crea conexiuni rapide, dar şi pentru a atinge mai mult latura ta spirituală.

Te-ar mai putea interesa: De ce curcubeul are 7 culori? Cine s-a dedicat studierii alcătuirii cromatice a acestuia?

Magenta te face mai îndrăzneț

Magenta este culoarea revoluției și ajută la declanșarea acțiunii la nivel energic, după spusele expertei Michelle Lewis care a adăugat: „Diferit de roz, magenta a fost numit după o bătălie sângeroasă. În timpul celui de-al Doilea Război de Independență al Italiei, forțele franceze și italiene au învins Austria în Magenta, Italia”. Nu întâmplător, te ajută să fii mai îndrăzneț şi curajos când o porţi.