Ce este ADHD? Nelly Furtado ne spune cum ține în frâu tulburarea

Celebra cântăreață a dezvăluit că a fost diagnosticată cu o tulburare care îi creează diverse probleme în viața de zi cu zi. Cum reușește să o țină în frâu?

Nelly Furtado jpg

Ce este ADHD? ADHD se mai numește și tulburarea hiperkinetică cu deficit de atenție și reprezintă o boală care afectează copiii înainte de împlinirea vârstei de 7 ani și în proporție mai mică adulții, determinând lipsa capacității de concentrare, hiperactivitate și impulsivitate.

Vorbind cu cei de la revista Fault, cântăreața canadiană de 44 de ani a recunoscut că a fost diagnosticată cu ADHD în urmă cu 18 luni și că a încercat să se folosească de dans și coregrafie pentru a gestiona cât mai natural întreaga tulburare.

Nelly susține că, de când a fost diagnosticată ca adult, nu a dramatizat situația în care se află și a încercat să se concentreze pe soluții și nu pe probleme.

Furtado a devenit cunoscută marelui public datorită hiturilor „I'm Like A Bird” și „Maneater”, după care a luat o pauză de cinci ani până în 2022, când a urcat pe scenă alături de Drake pentru a cânta împreună cu el într-un concert din Toronto.

Vedeta a apărut în revista Fault și cu un pictorial extrem de atrăgător, primul din ultimii șase ani, în care și-a arătat forma fizică deosebită pe care o are în prezent. „De-abia am fost diagnosticată cu ADHD, s-a întâmplat în ultimele 18 luni din viața mea”, a început cântăreața să povestească în paginile publicației sus amintite.

„Cred că am ADHD de când mă știu, dar simplul fapt că am cântat la instrumente muzicale șase zile din șapte, când eram mică, m-a făcut să țin sub control situația. Iar acum folosesc coregrafia ca un mod natural de-a gestiona ADHD-ul meu. Am descoperit că disciplina îmi ajută mult creierul”, a continuat Nelly Furtado să povestească.

image

„Partea cea bună e că ajung să-mi cunosc creierul destul de bine. Îmi place la nebunie să vorbesc desprea asta, așa că sper să-mi împărtășesc experiența cu alții și să purtăm împreună conversații despre acest subiect. Am acel gen de ADHD care afectează atenția, nu cel care mă face superactivă. Și l-am avut toată viața. Probabil că a fost o binecuvântare că nu l-au descoperit mai devreme. Pentru că acum sunt destul de matură, astfel încât să nu iau totul ca pe o mare dramă, mă concentrez pe soluții și nu mă las copleșită de aspectul emoțional al acestei tulburări”, a conchis vedeta.

ADHD este o tulburare mentală care afectează comportamentul celui care este diagnosticat cu așa ceva. Cei care suferă de ADHD sunt, în general, mai agitați, nu se pot concetra la fel de bine ca restul oamenilor și se comportă impulsiv.

Foto - Shutterstock, revista FaultRecente

Samsung sau iPhone Iată ce telefon ți se potrivește mai bine în funcție de nevoile tale de zi cu zi! jpeg
par carut jpg
caine, fructe, cirese jpg
Ochi hazel jpg
shutterstock 418125508 jpg
Piele sanatoasa, fructe jpg
Sapunuri care alunga insectele tantarii  Sursa foto Pixabay jpg
masina de spalat vase jpg
lampi led unghii jpg
cumsedepisteazacanceruloral jpg
shutterstock 1746013364 jpg
exfoliant fata xpertbeauty jpg
Pleci la shopping  5 lucruri pe care sa le alegi cu maxima atentie jpg
shutterstock 1433984846 jpg
7 moduri mai putin stiute prin care iti protejezi rinichii  Sursa foto shutterstock 1922026235 jpg
Tort de ciocolata cu cirese  Sursa foto shutterstock 1459193222 jpg
femeie care nu slăbește  sursa   Shutterstock jpg
casa bântuită  foto   Shutterstock jpg
Pui souvlaki  Sursa foto shutterstock 1145156660 jpg
rochii elegante jpg