Ce-i enervează pe bărbați la machiajul femeilor

Pentru cele mai multe femei, machiajul face parte din rutina lor. Fetele exersează joaca cu produsele cosmetice de mici, iar adolescentele știu deja ce nuanțe li se potrivesc și cum să-și aplice cele mai flatante rujuri sau fonduri de ten. În ceea ce privește femeile mature, ele au devenit fidele unor produse anume și unei imagini cu care se simt confortabil.

image

Fie că optezi pentru un machiaj intens, de efect sau pentru unul de zi, care să-ți estompeze imperfecțiunile și să-și scoată în evidență frumusețea naturală, machiajul e distractiv și te poate transforma pe loc. Însă bărbații nu se dau în vânt după asta!

În principiu, bărbații își doresc ca femeile să arate bine, dar nu suportă ca partenerele lor să-și aplice anumite produse cosmetice pe față. Ce anume îi deranjează la machiajul femeilor?

Rujul puternic

Dacă se poate ca femeia să aibă o frumusețe naturală și să nu necesite mult machiaj, ce bine ar fi! Însă ce nu înțeleg bărbații e că femeilor le place adesea să se joace cu produsele cosmetice, să experimenteze noi trenduri. Ei au oroare de un ruj puternic de care sunt foarte conștienți. De ce oare? Că nu vor să-l șteargă sau să-l mânjească pe toată fața atunci când își sărută partenera. Ideea e că bărbații sunt de părere, în general, că orice ruj strident e prea mult și n-are niciun rost pe lumea asta.

Nuanțele nude

Dacă de-abia se poate observa machiajul, ce rost mai are, nu? Cam așa gândește sexul puternic. Femeile adoră culoarea nude, e discretă și modernă, poate fi combinată cu orice altă nuanță și, extrem de important, nu dă senzația că încerci prea mult să atragi atenția.

În schimb, bărbații nu înțeleg necesitatea unui ruj atât de palid, de exemplu. Ori ești machiată și se vede asta, ori nu! Ei nu pricep de ce să te prefaci că ești naturală din cap până-n picioare când îți aplici, de fapt, un strat consistent de produse cosmetice.  

Tenul în două culori

Ei bine, asta nu trebuie să-ți placă nici ție! E atât de urât să ieși pe stradă cu fața și, eventual, gâtul de-o culoare – din cauza fondului de ten aplicat – și decolteul și brațele de altă culoare. Nu uita că vara, când ești bronzată, trebuie să-ți alegi un fond de ten mai închis la coloare față de cel folosit iarna. Nu-i nimic mai dizgrațios decât un machiaj aplicat ca o mască pe față și bărbații au dreptate să strâmbe din nas la așa ceva!

Machiajul strident

Bărbații nu vor nimic strident la tine! Nici vestimentația, nici machiajul! Rujul puternic, fondul de ten vizibil, sprâncenele prea conturate, pomeții prea accentuați și ochii prea înnegriți de tuș sau fard de ochi… nimic din acestea nu le place bărbaților!

image

Conform unui studiu realizat de site-ul de matrimoniale Zoosk, când bărbații văd o femeie machiată pe o aplicație n-au nicio problemă cu ea. Chiar o plac! Când persoana respectivă se află în fața lor și ei își dau seama că există o cantitate destul de mare de machiaj aplicat… își păstrează distanța.

Femeile machiate de pe aplicațiile de matrimoniale primesc cu 139% mai multe mesaje de la bărbați decât cele nemachiate, însă acest număr scade atunci când acele domnițe sunt la o întâlnire amoroasă cu cei care votează în astfel de studii. 66% dintre bărbați nu consideră că o femeie e mai atrăgătoare dacă are machiaj de ochi puternic.

ternuturile mânjite de machiaj

De ce se tem bărbații de machiajul strident? Pentru că își închipuie că se ia pe așternuturi, de pildă. Și dimineața femeia pe care au adus-o acasă la ei nu mai este aceeași ca cea cu o seară înainte pe care au cucerit-o. Adevărul e că machiajul se poate întinde, știm și noi foarte bine asta. Și nimeni nu vrea să ne vadă cu mascara întinsă pe la ochi sau fondul de ten pe pernă sau pe cămașa partenerului nostru, nu?

Genele false

Trebuie să fie delicate, insesizabile! Să mărească privirea, să-ți accentueze forma ochiului și culoarea lui, dar să nu se vadă prea mult. Există așa ceva? Cât de cât. Poți opta pentru o pereche de gene false de dimensiune redusă sau poți alege să porți gene false doar în anumite ocazii, nu neapărat la micul dejun. Vezi dacă un semenea compromis te satisface și pe tine, că lui sigur îi convine!

foto - Shutterstock



Recente

O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg