Ce înlocuieşte cu succes sarea în bucate

1 69897 original jpg jpeg

Cardiologul sau medicul tău ţi-au recomandat să reduci sarea din alimentaţie? E adevărat că ea face bucatele să aibă un gust rău doar când lipseşte, dar nu fi abătută! Sunt o mulţime de condimente bune pentru inima ta.

Sarea este extrem de importantă pentru o bună funcţionare a corpului,pentru că menţine echilibrul fluidelor intracelulare şi extracelulare. În plus,joacă un rol important în transmiterea impulsurilor electrice între nervi.

Pe de altă parte,dacă abuzezi de ea,vei reţine mai multă apă,ceea ce duce la o creştere a tensiunii arteriale,iar inima va fi forţată să depună un efort mai mare să pună în mişcare sângele în organism. Iată de ce e bine să cauţi substitute pentru sare!

Ştiai că…

…zilnic îţi este necesar între 3 şi 6 grame de sare,deci maximum o linguriţă? O bună parte o procuri din alimente care conţin sodiu în mod natural.

Condimente şi plante aromatice,esenţiale în bucate

Pentru a da gust preparatelor tale,mizează pe condimenteşi foloseşte-le cu moderaţie astfel:

-oregano la pizza,salate de roşii,grătar,preparate italiene

-rozmarin la tocăniţe,peşte,carne la tavă sau grătar

-busuioc la paste,omlete

-salvie la carne de porc,vânat

-anason la peşte şi la mâncărurile în stil mediteranean

-măghiran,tarhon,cimbru la carne de vită

-dafin la preparate cu legume,fripturi

-curry şi coriandru la carne de pui,dar şi de porc

-chimen la supe,fripturi,chiftele,plăcinte cu legume sau cu brânză

-ghimbir la salate,carne de vită şi de porc

-nucşoară la preparatele cu carne de pui şi în omlete

Atenţie!

Adaugă înainte de servire condimentele în mâncărurile cu timp de gătire prelungit şi la începutul preparării în cazul celor care se fac rapid. Nu uita să nu le laşi mult la fiert,pentru a-şi păstra aromele!

Sucul de lămâie şi oţetul alungă nevoia de sare

Gustul pe care-l conferă zeama de lămâie e cu adevărat extraordinar şi te face să uiţi că sarea lipseşte. Utilă când ţi-e poftă să mănânci peşte,ea schimbă gustul cărnii la grătar,dacă faci o marinadă dintr-un amestec de vin,condimente,oţet şi suc de lămâie. Un alt aliment acid,oţetul,e ideal în salate,marinatede peşte,la ciorbe,legume sotate.

Ardei iute şi usturoi,dacă adori gustul picant

Iuţeala ardeiului picant transformă orice preparat,chiar şi pe aceea cu carne afumată. Alătură câţiva ardei iuţi la ciorbe,mâncăruri sau puţină dulceaţă de ardei iuţi la fripturi şi nu vei avea nevoie de sare.

Când găteşti cu carne de pui sau de miel,înlocuieşte sarea cu usturoiul! Îl fierbi în coajă şi obţii un piure aromat,dar mai puţin picant şi agresiv decât usturoiul proaspăt zdrobit.



Recente

3 motive sa te speli pe fata seara  Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere  Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese  Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille  Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele  foto   Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion  sursa   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte  Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate  Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg