Ce înlocuieşte cu succes sarea în bucate

1 69897 original jpg jpeg

Cardiologul sau medicul tău ţi-au recomandat să reduci sarea din alimentaţie? E adevărat că ea face bucatele să aibă un gust rău doar când lipseşte, dar nu fi abătută! Sunt o mulţime de condimente bune pentru inima ta.

Sarea este extrem de importantă pentru o bună funcţionare a corpului,pentru că menţine echilibrul fluidelor intracelulare şi extracelulare. În plus,joacă un rol important în transmiterea impulsurilor electrice între nervi.

Pe de altă parte,dacă abuzezi de ea,vei reţine mai multă apă,ceea ce duce la o creştere a tensiunii arteriale,iar inima va fi forţată să depună un efort mai mare să pună în mişcare sângele în organism. Iată de ce e bine să cauţi substitute pentru sare!

Ştiai că…

…zilnic îţi este necesar între 3 şi 6 grame de sare,deci maximum o linguriţă? O bună parte o procuri din alimente care conţin sodiu în mod natural.

Condimente şi plante aromatice,esenţiale în bucate

Pentru a da gust preparatelor tale,mizează pe condimenteşi foloseşte-le cu moderaţie astfel:

-oregano la pizza,salate de roşii,grătar,preparate italiene

-rozmarin la tocăniţe,peşte,carne la tavă sau grătar

-busuioc la paste,omlete

-salvie la carne de porc,vânat

-anason la peşte şi la mâncărurile în stil mediteranean

-măghiran,tarhon,cimbru la carne de vită

-dafin la preparate cu legume,fripturi

-curry şi coriandru la carne de pui,dar şi de porc

-chimen la supe,fripturi,chiftele,plăcinte cu legume sau cu brânză

-ghimbir la salate,carne de vită şi de porc

-nucşoară la preparatele cu carne de pui şi în omlete

Atenţie!

Adaugă înainte de servire condimentele în mâncărurile cu timp de gătire prelungit şi la începutul preparării în cazul celor care se fac rapid. Nu uita să nu le laşi mult la fiert,pentru a-şi păstra aromele!

Sucul de lămâie şi oţetul alungă nevoia de sare

Gustul pe care-l conferă zeama de lămâie e cu adevărat extraordinar şi te face să uiţi că sarea lipseşte. Utilă când ţi-e poftă să mănânci peşte,ea schimbă gustul cărnii la grătar,dacă faci o marinadă dintr-un amestec de vin,condimente,oţet şi suc de lămâie. Un alt aliment acid,oţetul,e ideal în salate,marinatede peşte,la ciorbe,legume sotate.

Ardei iute şi usturoi,dacă adori gustul picant

Iuţeala ardeiului picant transformă orice preparat,chiar şi pe aceea cu carne afumată. Alătură câţiva ardei iuţi la ciorbe,mâncăruri sau puţină dulceaţă de ardei iuţi la fripturi şi nu vei avea nevoie de sare.

Când găteşti cu carne de pui sau de miel,înlocuieşte sarea cu usturoiul! Îl fierbi în coajă şi obţii un piure aromat,dar mai puţin picant şi agresiv decât usturoiul proaspăt zdrobit.



Recente

Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg